Energiaspórolás? Megoldható ez egy inverterrel?
Adott egy 74 amperórás akku és egy inverter. Az invertert közvetlen az akkura kötném, az akkut pedig folyamatosan tölteném. Több kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban:
1. Mekkora az a teljesítmény, amekkorát folyamatosan ki tudok venni az aksiból úgy, hogy közben folyamatosan töltöm? (Feltételezve azt, hogy az inverter elbírja)
2. Létezik az, hogy ezzel energiát spórolok? Tehát kevesebb energia kell az akku töltéséhez, mint amennyi energiát az inverterrel ki tudok sajtolni az aksiból?
Köszi a hozzáértő válaszokat!
először a "spórolás" kérdésre:
ha tudnál így spórolni, akkor feltalánád az örökmozgót.
tehát a válasz: nem, semmit sem spórolsz meg, ráadásul a különböző veszteségek miatt, még több energiát fogyasztasz, mintha a fogyasztó minden cifrázás nélkü direktbe kötnéd az energiaforrással.
az elképzelt kapcsolásra:
ahogy leírtad, nem valósítható meg, mivel az akkura direktbe kötött inverter ugyanazokra a pontokra megy, mint amelyekre a töltőberendezés, így gyakorlatilag kiiktatod az akkut és az inverter közvetlenül a töltőről járatod.
szóval, az egész ötlet felejtős :)
Nem fogsz spórolni semmit se. Elmondom miért:
1.Az akkumulátort folyamatosan töltöd, tehát áramot fogyasztol ( minimális árammal mindig kell tölteni, mondjuk ez elhanyagolható, de akkor is pénzbe kerül ). Az inverter nem csak váltóárammá alakítja az egyenáramot, hanem maga is fogyasztó. Szerintem nem megspórolsz hanem éppenhogy többet használsz. Tehát üzemeltetni akarsz valamit, de helyette még beraktál 3 fogyasztót a 4. elé ( Akkumulátor töltő, akkumulátor, inverter és a 4. a cuc amit üzemeltetni szeretnél )
A francba! Azt hittem feltaláltam valamit :)
No mindegy... ebből sem gazdagodok meg :)
Köszi a válaszokat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!