A lépcsőház területének a használta, kinek a jogában áll?
Arra vagyok kiváncsi,hogy mennyire jogos valamit a lépcsőházban elhelyezni,bicó babakocsi,szekrény virág stb.társasházban lakom)itt van minden)néha azt hallottam bizonoyos lakóktól hogy az ő ajtójuk elé pakolhatnak..kérdezem én..hova van az kiirva,előirva,hogy az a ő területük.amikor valaki lakástvásárol..nincs sehova sem leirva hogy mit hol helyezhet el a lépcsőházban,illetve hol kinek mennyi joga van..persze van kötelezettség is,de akik általában oda pakolnak,takaritani nem szeretnek.hol van a közös pont.illetve jogilag,vagy megbeszélés szerint zajlik.
pl ha én az ajtóm mellé pakolok valamit..valaki szól érte...mondjuk) hogy ne legyen ott)akkor mondhatom e azt hogy semmi köze hozzá?vagy ilyesmi)ez nem ránk érvényes..szembe szomszéd mellett hosszabb fal van,oda pakolják a bicókat szekrényt virágokat,mi pont olyan helyen vagyunk,hogy a lépcsőház feljárójához a legközelebb..szóval a falunk(a lépcsőház közvetlen falához megy)igy pl nekünk meg nincs konkrét falrészünk.ha lenne is,mi oda nem tehetünk semmit,mert nem tudnánk lemenni a lépcsőn!!hogy is van ez?
"Társas-ház" -értelmezd a fogalmat...
Ami társrész, és zavarja a többi lakót a közlekedésben - oda senki nem tehet semmit...
Azaz: saját lakásodba még akár oda is sz*rhatsz, de a társasházi részbe nem. És ez nem annak a függvénye, h. egyes lakóknak akkor mekkora falrésze is van... :-/
Viszont ha a társasházi gyűlésen ezt megszavazzátok, és a házirendben is benne van, akkor közös megegyezéssel akár így is működhet a dolog...
...első válaszoló vagyok:
pl. jelezd a közös képviselő felé....!!
pl. azzal amit a 2. hsz.-ó is írt, hogy közvetlen élet-, és balesetveszélyes. pl. Tűz esetén "menekülő-útvonalba" esik...
Elvileg a lakás bejáratokhoz vezető folyosók tűzoltási felvonulási területnek számítanak. Elzárni, eltorlaszolni, a közlekedést akadályozni eből kifolyólag (is) tilos.
Ezzel kapcsolatosan a helyi tűzoltóparancsnoktól kaphat felvilágosítást.
A rosszabbik része az, hogy ha szebálytalanságot állapítanak meg egy tűzoltósági bejárás alkalmával, akkor a társasház számlájára róhatnak ki büntetést, és nem a felelősére. Azaz az is fizet esetlegesen aki nem vétkes.
Valószínűleg a társasház házirendjében is bennevan,hogy nem lehet a folyosókon tárolni semmit.
Úgyhogy csak módján, mert akár meg is büntethetnek érte egy tűzoltósági felülvizsgálat során!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!