Miért zúgnak a hangszórók amikor bekapcsolom az erősítőt? (erős, folyamatos zúgás)
Tegnap elvittem haveromhoz az erősítőm, kipróbálni a hangfalait amit vett, ment is jól, szólt gond nélkül...viszont amikor vissza hoztam haza, és visszadugtam az enyémeket, ahogy bekapcsolom az erősítőt iszonyat hangossan zúgnak a hangszórók...nem is lehet hallani a zenét, ha nem hangosítóm fel jó hangosra (hogy ne lehessen beszélgetni se normálissan.. kb annyira).
Amúgy házilag készült az erősítő, quad féle...
Mi romolhatott el benne, vagy mit kéne cserélni benne?
Egyébként a haver hangfalai valamennyivel nagyobbak (ha jól tudom 150w, az enyémek 100w)...mind 2 8ohm-os...
érdekes hiba, ill. a hiba története az érdekes...
először földhurokra gyanakodtam, de az nem múlik el a ki- bekapcsolás hatására...
inkább táp szűretlenség lehet ludas a dologban. valamelyik tápszűrő kondi, a mozgatás miatt kontaktos lett, a ki- bekapcsolás meg adott neki egy "pofont", a kontakt rendbejött és a zúgás elmúlt.
esetleg próbáld meg azt, hogy bekapcsolt állapotban mozgatod az erősítőt - ha a hiba jelentkezik, akkor biztos kontakthibája van, a javítása egyszerű.
ha nem jelentkezik, akkor passz... mindenesetre az ilyen hibák tudják alaposan megszivatni a szerelőt :)
Értem...köszönöm :)
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!