Kutyarajongó kérdése:
Milyen járműveket vezethetek ha nincs jogsim?
Figyelt kérdés
2011. aug. 2. 09:52
1/7 anonim válasza:
Talicska, bicikli, roller, gokart, de csak zárt pályán. Esetleg lovagolhatsz.
3/7 anonim válasza:
(A talicska és a roller nem tartozik a járművek kategóriájába.) A KRESZ által járműnek minősítettek közül jogosítvány nélkül csak a "kerékpár", a "kerekes szék" (mozgáskorlátozottaknak) vezethető engedély nélkül, illetve "kézikocsi" húzható-vonható. A többi - járműkategóriába sorolt - csak "jogosítvánnyal" vezethető, hajtható.
4/7 anonim válasza:
" mondoshawan válasza:
(A talicska és a roller nem tartozik a járművek kategóriájába.) A KRESZ által járműnek minősítettek közül jogosítvány nélkül csak a "kerékpár", a "kerekes szék" (mozgáskorlátozottaknak) vezethető engedély nélkül, illetve "kézikocsi" húzható-vonható. A többi - járműkategóriába sorolt - csak "jogosítvánnyal" vezethető, hajtható.
"
Kivéve zárt pályán, ahol nem érvényes a kresz.
Pl ha elég nagy az udvarotok, ott rodeózhatsz kamionnal is. Vagy cross pályán.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Én valami elektromos járműre gondoltam :))
2011. aug. 2. 11:06
6/7 anonim válasza:
Ahogy fent írtam "kerékpár" vezethető jogosítvány nélkül is. Mivel valamilyen elektromosra gondoltál, arra is van megoldás, mivel "kerékpár"-nak minősül a max 300 W-os villanymotorral hajtott elektromos kerékpár is. Arra azonban vigyázni kell, hogy a motoros változat esetében pedálnak is lennie kell a kerékpáron, mivel ha nincsenek felszerelve a hajtókarok, akkor az nem hajtható emberi erővel, tehát nem esik bele a KRESZ kerékpár fogalom meghatározásába. Ez egy rendőri igazoltatásnál gondot okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!