Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mágneses elven működő "lőfegyv...

Minecraft2 kérdése:

Mágneses elven működő "lőfegyver" készítése, hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hogyan lehetne elektronikus úton elérni hogy a szerkezet (fegyver) kilőjjön nagy sebességgel egy tárgyat?

Játékra használnák a haverokkal tehát nem igazi lőfegyverhez méltó sebesség kell, sokkal kisebb, de úgy 200 méterre kb. elkéne tudnia lőni.

Én arra gondoltam hogy sok kis tekercsből összerakok egy nagy, hosszú tekercset. És kapcsolgatám az áramot, mindig a következő tekercsre.

Egy vas tárgy lenne az ami meglöki a tetszőleges lövedéket, ami átadja neki a mozgási energiát.

A vas tárgy pedig egy hosszabb csőben, tekercsekből álló csőben helyezkedne el. Elvben az történne hogy először megkapja az áramot az első tekercs az egy kicsit magához vonzza, picit előrébb tollja a vasat, aztán arról lekapcsolja a rendszer az áramot, jönne a következő tekercs az megkapja egyből az áramot az megint magához vonzaná. De ugye íly módon a gyorsulás egyre nőne és nőne.

És mivel minden tekercs csak egy nagyon rövid ideig kapna áramot, lehet hatalmas az áramerősség mert annyi idő alatt nem tud megolvadni a drót (most a sorozatlövéstől tekintsünk el.)

Aztán egy ütközőben ez a vasdarab megáll, de előtte átadja mozgási energiáját a lövedéknek, ami gyakorlatilag akármi lehet.

Aztán hasonló elven ahogy kilőttük, úgy visszafele hozzuk a vasat, és lehet az újabb lövést leadni.

Ti mit gondoltok erről?

2011. júl. 15. 23:10
1 2
 1/17 anonim válasza:
0%
az elméleted badarság. több részben is hibás.
2011. júl. 15. 23:19
 2/17 A kérdező kommentje:
na ezzel sokat segítettél
2011. júl. 15. 23:27
 3/17 anonim válasza:
Ahogy utánaszámoltam, ahhoz, hogy ellőj 200m re, ahhoz a szemmagasságból kilőtt golyónak 343m/s -val (1234,8km/h) kéne repülnie, és ez egy becsületes kézifegyver teljesítménye, úgyhogy ez már itt problémás. Amúgy az ötletet én egy sima ventilátor, esetleg egy házi készítésű elektromotorra ragasztott elengedőszerkezettel helyettesíteném, ellövi az adott tárgyat, ha nem is hangsebességgel :D a tekercses megoldás túl macerás, nem is biztos, hogy elég nagy lenne a hatásfoka. Ha meg mégis úgy döntesz, hogy megcsinálod, akkor ne közvetett, hanem a közvetlen megoldást válaszd: inkább a nehéz, gyors vas (akk már ink mágnes) darabot lődd ki, mint az ugyanolyan gyors, de könnyű valamit.
2011. júl. 15. 23:35
 4/17 A kérdező kommentje:

200 métert én röppályára értettem. :)

Köszi ez nem rossz ötlet. :) De nem tudom pontosan hogy kéne a te megoldásoddal, még gondolkozok rajta, de ugye egy csövön kéne kilőni.

Az elengedő szerkezetről fogalmam sincs hogy kéne, meg nem csak elengednie kéne ugye hanem fel is venni a következő lövéshez az anyagot. :)

2011. júl. 15. 23:46
 5/17 anonim válasza:

második vagyok.

Muszáj elektromosnak lennie? durranógázzal ki tudnál lőni valamit elég messzire. Csak ahhoz elég stabilnak kel lennie a csőnek. Durranógázt pedig nem nehéz csinálni.

2011. júl. 15. 23:54
 6/17 anonim ***** válasza:

Ha megvan a felgyorsítandó tárgyad súlya, az elérni kívánt sebesség, akkor kiszámolható a szükséges energia a gyorsításhoz. Mivel mágnesesen elég nagy a veszteség, így sok energiát kell bevinni rövid idő alatt.

És gondolom nem 3 méteres szerkezetet szeretnél ami egy per alatt lő egyet. Fele út, hatványozott energia.

2011. júl. 15. 23:54
 7/17 A kérdező kommentje:

Először én is durranógázra gondoltam.

De a tárolása azért problémás lenne, ha nem a fegyverbe állítanám elő (és nem utolsó sorban így házilag készítve veszélyes is).

A robbanástól remélem nem oxidálódik el a vas, és akk egy szikrával fel lehetne robbantani.

Asszem meg van kb. hogy lehetne. Csak ebbe is kéne elektronika ami beszippantja a gázt.

Vagy pedig magában a csőben is előállíthatnám. Szóval először a cső kezdeti részében víz lesz, gondolom minél nagyob felületre van szükség az érintkezőknek és nagy feszültséget kéne előállítani (így gyorsan le lehet bontani, akksi kell, de az amúgy is kéne). És akkor a cső kezdeti részén durranógáz lesz, alul egy szelepen kiengedné a levegőt és elektronika lezárná a csőt. Amikor lőni kell akkor pedig a levegőt kiengedő szelep alul elzárul, a csőzárót tartó elektromágnes kinyitná, és szikrával beindítva a lövést már ki is lövi a lövedéket.

problem csak a víz adagolása, ha ezt eddig meg tudnám csinálni.

A szelepeket én úgy képzeltem el hogy kis vaslemezeket elektromágnes vagy vonz, vagy taszít. És hát a H és O 2:1 arányú keveréke alul kitolná a levegőt, mivel a H legkönyebb elem.

A levegőt valahogy biztos ki kell engedni, mert a durranogáznak nagyobb a térfogata jóval mint a víznek amit valahogy beadagolunk.

Így elvileg működnie kéne. Jó most tekintsünk el attól is hogy a levegőt kiengedő szelepen végülis ki folyna a víz.:D Meg hogy ha működne akkor is kb. vízszintesen kéne tartani, mivel a H felszállására alapszik.

Szerintetek jól gondolom vhogy így kéne? Vagy lehetne egyszerűbben is?

2011. júl. 16. 08:24
 8/17 anonim ***** válasza:
A Pentagon évtized óta dolgozik egy ilyen fegyveren, de a beleölt dollármilliárdok ellenére sem sikerült még megcsinálnia. Ezek után erősen kétséges, hogy neked házilag sikerülne...
2011. júl. 18. 23:19
 9/17 A kérdező kommentje:
Ez baromság..
2011. júl. 19. 09:10
 10/17 anonim ***** válasza:
Szerintem is. Mármint amit te elképzeltél.
2011. júl. 19. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!