Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Optikai meghajtó. Mi is ez...

Optikai meghajtó. Mi is ez valójában, és mire jó?

Figyelt kérdés
Kerestem guglival, de most nem jó barát, csak árakat meg üzleteket hoz, és attól én még nem tudom, hogy mi az az optikai meghajtó, hogyan működik, mit tud, meg úgy egyáltalán... Szánjatok meg értelmes válaszokkal, légyszi!
2011. jún. 15. 16:33
 1/8 anonim válasza:
15%
Hallottal már a Cd-ről meg a DVD-ről? Nagy kerek dolog, töri a fényt az őskorban még azon tároltuk az adatokat. az optikai meghajtó meg beolvasta. -.-
2011. jún. 15. 16:44
 2/8 anonim ***** válasza:
24%
ha nem egy 15 éves gépről írtad a kérdést,akkor a géped elején van egy gomb, amit ha megnyomsz, akkor kijön egy italtartóhoz hasonló kis tálca, és abba szoktál belerakni kerek lemezecskéket, és akkor megtudod ,hogy milyen adatok vannak rajta, na ez a valami, amibe beteszed, és olvassa, ez az optikai meghajtó... a nevét onnan kapta, hogy a lemezen apró gödröcskék tárolják az adatot, hogy 0 vagy 1 azaz van gödör vagy nincsen, és úgy olvassa, hogy egy kis lézer kiindul az adott pillanatban, és ha visszaérkezik, akkor nem volt gödör, ha nem érkezik vissza, akkor volt gödör, ami más irányba terelte, és ezt optikának hívják, ebből a neve...
2011. jún. 15. 17:15
 3/8 A kérdező kommentje:
Nos, köszönöm a választ, képzeld, bunkókám, hallottam már a nagy kerek dologról, ami töri a fényt. És te hallottál már a szegénységi bizonyítványról? Az egy kis képzeletbeli dolog, azoknak jár például, akik megaláznak másokat, hogy okosabbnak, különbnek tűnjenek... Most már neked is van.
2011. jún. 15. 17:18
 4/8 A kérdező kommentje:
A második kommenthez pedig még annyit, hogy köszönöm, elég kielégítő volt a válasz, meg persze elég lealacsonyító. Mert lehet, hogy nagyonokosszakmaikörökben mindenki tudja, hogy ez a neve, de a pohártartót nálunk hülyefalván CD/DVD író/olvasó néven ismerik... bocs.
2011. jún. 15. 17:21
 5/8 anonim válasza:
19%

"Kerestem guglival" - nos kb 30 másodpercembe tellett az 'optikai meghajtók wiki' kifejezésre rákeresnem első találat wikipédia DWD+RW szócikkből rá lehet jönni, de ha nem lenne elég a 4. találat Számítógép alapismeretek pdf a 3.oldalon a következő áll:

"Az Optikai meghajtók és adattárolók (Optical Disk Drive) lézersugár használatával működő tároló rendszerek. Ide soroljuk a CD és DVD lemezeket. A technológia legfőbb szempontja az optikai adathordozó (lemez) cserélhetősége: a használaton kívüli lemezt zárt helyen tárolhatjuk, kompakt mérete miatt könnyen magunkkal vihetjük és másik gépen bonyolult szerelési műveletek nélkül azonnal használatba vehetjük. Bővebben: hu.wikipedia.org/wiki/Optikai_adattárolók "

Nos ha nem írtad volna, hogy rákerestem guglival kevésbé bunkó választ kapsz.

2011. jún. 15. 17:29
 6/8 A kérdező kommentje:
Szerintem akkor kaptam volna kevésbé bunkó választ, ha kevésbé vagy bunkó. De azért köszönöm, most már mindent tudok az optikai meghajtóról, ezek után már nem érzem azt, hogy le kéne vetnem magam valami magas helyről, mert még ennyit sem tudok...
2011. jún. 15. 17:41
 7/8 anonim ***** válasza:
88%
CD/ DVD/ Blu Ray meghajtó :D
2011. jún. 16. 14:17
 8/8 anonim válasza:
100%
Az egyik legostobább dolog, ha valaki elkezdi írni, hogy a google hanyadik sorában, haynadik találatra jött be. Elárulom, hogy a google keresőoptimlizálás alapján működik, több szempontot is figyelembe véve, például az addigi kereséseid, a lakóhelyed, stb. Szóval az, hogy Neked bejött a 4 sorban, nem jelenti azt, hogy másnak az fog bejönni. A kérdezőnek pedig üzenném, hogy elnézést hogy nem a kérdésre válaszoltam, de annyira szellemesen oltotta be a nagyarcokat, hogy muszály volt egy támogató kommentet írnom.
2016. febr. 29. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!