Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Áthatol-e az ultrahang a falon?

Áthatol-e az ultrahang a falon?

Figyelt kérdés
Ultrahangos denevérriasztót szeretnék vásárolni, mert a panelrésben tanyázó denevérekből özönlik a lakásba a kullancs! viszont, több fórumon hallottam, hogy fabatkát sem ér az ultrahangos kütyü, mivel nem megy át a falon az ultrahang... Viszont az állatkák meg kinnt vannak... megoldás???
2011. jún. 3. 08:42
 1/6 anonim ***** válasza:
attól függ szerintem h milyen fal...beton és tégla valóban bukó...
2011. jún. 3. 09:00
 2/6 anonim ***** válasza:
Nagyon legyengülve, nagyon kevés jut át egy jó tégla/beton/porotherm falon. Oda kell tenni közvetlenül, ahol riasztani akarsz, nem érdemes másik helységbe.
2011. jún. 3. 09:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Kívülre kell felszerelni. Nincs rá lehetőség?
2011. jún. 3. 09:40
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom kívülre tenni, mert konnektorba kell dugni...
2011. jún. 3. 09:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Válasssz más megoldást. Szerintem a te, és a környezewtedben lévők szervezetei nem örül az ultrahangnak folyamatosan.
2011. jún. 5. 14:36
 6/6 anonim ***** válasza:

Minél magasabb rezgésszámú egy rádiófrekvenciás rezgés, annál inkább "akadály érzékeny".

Az ultra rövidhullámú rádiófrekvenciás rezgés már majdnem úgy terjed, mint a fény, - ezért célszerű (például a katonai híradásban) odafigyelni arra, hogy az URH-tartományban kisugárzó antennának legalább kétharmad része kilógjon a fedezék mögül, (ellenkező esetben jelentős jelveszteség lép fel).

Úgy gondolom, hogy más megoldást lenne célszerű keresni, - például a templomok védelmére galambok ellen rendszeresített dróttüskés megoldás egy sűrűbb változatát, - mert túl magas a frekvenciatartomány ahhoz, hogy a betonon átsugározzál a törpe teljesítményű adóval. Ha "teljesítménynövelésen" gondolkodsz, akkor pedig - a más lakók kommunikációjának, kikapcsolódásának esetleges zavarásán túl - szabálysértést követsz el, amit pénzbüntetéssel is sújthatnak, ha "megfog" a frekvenciafelügyelet.

2011. jún. 5. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!