Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen fényképezőt érdemes venni?

Milyen fényképezőt érdemes venni?

Figyelt kérdés
Nem túlzottan értek a gépekhez, de érdekel a fotózás. Olyan gépet szeretnék, ami: autofókuszos, állítható zársebességű, cserélhető lencséjű érdekelne elsősorban.
2011. máj. 25. 23:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Mekkora az anyagi kereted rá?
2011. máj. 25. 23:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Hasselblad, vagy Leica ha kevesebb pénzed van.
2011. máj. 26. 00:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Ami már cserélhető objektíves, abban van autofókusz és állíthatsz rekeszt, zárat és isot is vele.

Összefoglaló néven tükörreflexes (DSLR) gép a neve, és három szinten kapható. A legolcsóbb a belépőszint (100-200e Ft), fölötte a középszint (200e+ Ft.), és a legjobb a profi szint (500e+ Ft). Van, ahol az árban benne van a váz+objektív(ek), van ahol csak a váz van, és hozzá vehetsz külön objektívet, de a DSLR-ben pont az a jó, hogy ha van egy vázad, arra vehetsz többféle objektívet, és cserélgetheted.

Az, hogy milyen kereted van, nem írtad, de különböző oldalakon lehet ár szerint sorrendbe állítani vagy szűrni a gépeket (google keresés első néhány találata):

[link]

[link]

[link]

[link]

Döntésedben ne legyen mérvadó a Megapixelek száma, mert nem attól lesz jó egy fénykép. Semmilyen oldal nem használ 1-3 megapixelnél nagyobb felbontást (a FullHD is 2MPx-es méret), csak kicsinyítened kellesz, mert úgyis nagy felbontásúakat gyártanak manapság.

2011. máj. 26. 00:25
 4/4 anonim válasza:
hát figyelj, szerintem ha tisztába vagy az alap fogalmakkal akkor annyira nem tudsz mellényúlni, ha még azokkal sem akkor én nem feltétlen egy cserélhető objektíves, tükörreflexessel kezdenék...én azt javaslom olvass egy kicsit utána, megéri...
2011. máj. 28. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!