Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » AA méretű akkumulátor kapacitá...

AA méretű akkumulátor kapacitását hol tudom beméretni?

Figyelt kérdés
Ceruza elem méretű akkumulátor kapacitását milyen helyeken, milyen jellegű boltokban lehet beméretni és mennyiért?
2011. máj. 21. 22:20
 1/8 anonim ***** válasza:
rá kell hogy legyen írva egy szám, és mögötte hogy "mAh" és az a kapacitása... :)
2011. máj. 21. 22:47
 2/8 anonim ***** válasza:
A teljesítménye rá van írva. Ha ezt nevezed kapacitásnak, akkor meg van oldva. Ha az akkunak, mint áramköri elemnek a rezisztens ellenállására vagy kíváncsi, az nehezebb kérdés. Ezt laborokban szokták számításokkal meghatározni. Tulajdonképp mit is akarsz kérdezni?
2011. máj. 21. 22:55
 3/8 A kérdező kommentje:

Elsőnek. Tisztában vagyok vele, hogy ami rá van írva az a kapacitása. Viszont annak a valóságban kíváncsi lennék hány %-t bírja még az elem. Van pár elemem, és hirtelen nem tudom feltölteni őket. Nem tudom, hogy a töltő vagy elem döglött-e meg.

Mivel lehet, hogy az elem, ezért egyik ismerősöm hozott sony újratölthető elemeket 3800 mah, amit a sony nem is gyárt tudtommal, hatalmas hamisítvány lehet, és szeretném azt is megnézetni, hogy az mennyit tud, mert ő esküszik rá, szerintem meg 1000 nél többet nem.

2011. máj. 21. 23:32
 4/8 anonim ***** válasza:

Veszel egy ilyet és megmutatja.

[link]

2011. máj. 22. 06:33
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi de nekem egyszeri alkalomra kell, ezért gondoltam h biztos van olyan hely ahol ilyennel rendelkeznek.
2011. máj. 22. 11:35
 6/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Boltokban nem tartanak ilyesmit. De én nem hiszem, hogy átverés lenne a Sonytól, mert énnekem iss van 4db 2400 mah-som, és lényegesen tovább tartanak, mint az 1000 mah sek. És már legalább 2 éve megvannak.

Én is azért vettem anno, mert fényképezőgépbe akartam őket, de már a berakás után 5 perccwl kiírta a fényképező, hogy tartóselemet rakjak bele. Nos, megrizikóztam bele 2 bg AA Energizert, amiból a 2 db 1200.- huf, és már fél éve fényképezek vele. Szal megéri. Az akksi azért nem jó, mert a cellafeszültsége 1,2 V, míg az elemé 1,5 felett van.

2011. máj. 22. 21:14
 7/8 A kérdező kommentje:
Csupán léteznek hamisított elemek is, melyekre írnak 3800 mah-t, ami képtelenség, hisz az adott gyár nem is csinál olyanokat. Ezt akarom részben bebizonyítani.
2011. máj. 22. 22:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Igaz, hogy ezt autó akksira írták, de ugyanez a módszer jó bármilyen másik akksira is. Egy ismert állandó teljesítményű fogyasztót és egy multimétert kell rákötni. : [link]
2013. aug. 3. 05:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!