Autós erősítő hogyan és mennyiért?
Van egy SAL VB 2000 fejegységem, és erre van kötve erősítő nélkül 2x65W Pioneer hangszóró.
Szeretnék venni egy SAL BST 120 Hangdobozt ( [link] ) és ezekhez milyen erősítőt lenne érdemes venni, illetve hogy kell az erősítőt bekötni a fejegységre és a hangszórókra, hangdobozra?
Lécci linket is adjatok.
Bocsi ha a kérdésem hülyeséget is tartalmaz, kezdő vagyok a témában.
Na... Szóval...
A fejegység jó esetben tud 4x10Wattot, a hangszóróidat nincs mi kihajtsa...
A fejegységnek van alacsony szintű jelkimenete, arra érdemes kötni az erőlködőt, amivel meghajtod a most nézem ezt inkább ne vedd meg... Szörnyű hangja van, értelme nincs. Ha mindenképpen ládát akarsz venni, vegyél SAL XB-8-at, vagy bármilyen mélyládát, de ilyen 60Wattosnak írt valamiket ne. Ha ezt valós 60Wattal meghajtod, szét is szakad. Inkább hajtsd meg erőlködővel a pioneer hangszóróidat, sokkal jobban jársz vele.
Időközben én is inkább úgy döntöttem hogy erősítővel meghajtom a Pioneer hangszórókat.
Hangosabbak lesznek tőle és szebben fognak szólni, igaz?
Az erősítőt ha rádugom a fejegység RCA kimenetére, akkor a hangszórókat hogy tudom bekötni, tudnál írni egy kis ismertetőt erről?
Kinéztem egy erősítőt, pontosabban ezt: [link]
Ez jó lenne Pioneer-ok meghajtására?
előszöris szerezz be egy árnyékolt rca kábelt(hogy ne zavarják be a jelet mindenféle kóbor rádióhullámok.
aztán ha összedugtad a fejegységgel az erősítőt attólmég nem fog működni (valószínűleg) ugyanis a fejegység hátulján lévő vezetékkötegből ki kell választanod az elektromos antenna üzemeltetésére szolgáló szálat (azthiszem hogy ez a világoskék,de ez nem 100%)
ennek a bekötési pontja a két rca csatlakozó környékén található(remélhetőleg)
közvetlen az akksiról vigyél az erősítőnek tápot (a pozitívra érdemes egy biztit rakni,nézd meg az erősítőben hány amperos van,ennél egy picit gyengébbet építs be)
a hangszórókat a fejegységről lekötöd(vagy a fejegység tetejéről a matricáról vagy a használati utasításból kinézed...) és értelemszerűen rákötöd az erősítőd kimenetére
MINDEZEK ELŐTT VEDD LE A NEGATÍV AKKUSARUT!!!
(ha nagyon nem értesz hozzá,inkább vidd el egy villamosságishoz,nehogy kiégesd a verdát :-DD )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!