Egyenirányító szelénnél az üzem közbeni melegedés normális jelenség?
Még mindig a Pannonia egyenirányítójával szenvedek, pontosabban azzal, hogy már minden működik, kivéve balra fordított kulcsnál a hátsó helyzetjelző-első tompított/refi párost.
A szelén "városi" állásban (helyzetjelző) iszonyatosan melegszik, 4 mp után már nem bírom megérinteni. Ráadásul kikapcsolt gyújtásnál is szikrázik az akkusaru levételnél, szerintem akkor is a szelén vesz fel áramot.
Nem tudom mennyire normális, de a szelén hűtőfelületén is "-" van (ezt véletlenül fedeztem fel).
Előre is köszönöm a segítséget.
Tegnap délután átnéztem mindent, kiméregettem a gyújtáskapcsolót, vezetékeket.
Igen, én is úgy gondolom hogy csak ha a töltőtekercs működik, akkor kellene. Viszont ha benne hagyom az akksit, akkor szépen lassan megeszegeti belőle az áramot.
De akkor nincs más megoldás, át kell megint néznem.
A második kérdés esetleg: a szelén felületén a "-" az normális jelenség?
Akkor viszont, -ha "eleszegeti" az áramot, a szelén a hibás!
Úgy működik, mint egy egyenirányító dióda -csak az egyik irányban vezet, a másik irányban lezár, hogy az akksit ne merítse le a töltőtekercs. Tulajdonképpen a "visszáramkapcsoló" szerepét is betölti az egyenirányítás mellett. Értelem szerűen egy néhány amperes diódával helyettesíthető.
Hm, akkor van két hibás szelénem. Még van egy harmadik, lehet megpróbálom azzal, csak ki kell bányásznom a másik motor lámpájából.
Mivel a diódákhoz még annyira sem értek mint a szelénekhez, tudnál esetleg valami felvilágosítást adni hogy milyen diódára lenne szükségem?
"A második kérdés esetleg: a szelén felületén a "-" az normális jelenség?"
Elvileg lehet normális jelenség. A töltőtekercs kezdete testelve (-) van. A tekercsen keresztül kaphatsz negatívot.
Ajánlom ezt az oldalt:
Az előző vagyok, ez megvan?:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!