Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha kerékpár küllőt (2.3mm)...

BAL-IMI kérdése:

Ha kerékpár küllőt (2.3mm) szeretnék forrasztani, akkor a linkelt páka jó lehet? Ha nem akkor milyen? Milyen forraszanyag kellene hozzá?

Figyelt kérdés
[link]
2011. ápr. 21. 19:20
 1/6 anonim ***** válasza:

Miért akarod forrasztani?

Kemény- vagy lágyforrasztani akarod?

2011. ápr. 21. 19:30
 2/6 A kérdező kommentje:
Futóművet szeretnék csinálni [link] küllőből. Amelyik alkalmasabb erre a célra.
2011. ápr. 21. 19:56
 3/6 anonim ***** válasza:
Ne lánggal csináld, sima egyszerű forrasztópáka, vékony, hajlékony rézvezetékből kitermelt 0,2mm-es rézhuzal szál bandázsként a forrasztás idejére, letwasser (forrasztóvíz) és sima cin, tökéletes lesz...
2011. ápr. 21. 21:01
 4/6 anonim ***** válasza:

weller vagy valami hasonló páka előny lesz.

ha lereszeled a galvanizált réteget a küllőről, akkor könnyebb megforrasztani.

sósavban oldj fel cinklemezeket (hagyományos szén-cink elem háza, szürke lemez), akkor jobb a hatása.

ha savval forrasztasz, akkor hamar rohadásnak indul a cucc, de nálam jól bevált, hogy utána sűrű szappanos vízzel átecseteltem a dobozt, 1 év múlva is gyönyörű volt.

2011. ápr. 22. 20:48
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi!

Forrasztottam már párszor, igaz csak csatlakozókat, azzal nincs gondom.Nincs olyan pákám ami át melegítené a küllőket, erre kellene valami olcsó alternatíva.

2011. ápr. 23. 07:02
 6/6 A kérdező kommentje:
[link] Ilyen forrasztó lámpát vettem és tökéletesen sikerült meg forrasztani a küllőket.
2011. ápr. 23. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!