Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Most mit tegyek? Digitális...

Most mit tegyek? Digitális fényképezőgép.

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy a fényképezőgépemmel még Újévkor történt egy baklövés, pontosabban leesett vagy le lett lükve egy emeletes ágyról és a lencse vagy mi az ...benyomodott és beragadt...Elvittük szervizbe és nem mondtak semmi használható információt azon kivül h ők ezt nem válalják..próbáltam én itthon szétcsavarozni legalább megnézzem h néz ki ha már nem válalják..de még kicsavarozni sem birom..Másik szerviz nincs a környéken aki foglalkozik ilyesmivel és pénzünk sincs ujra..most mit tehetnék?

Elnézést a hibákért..de nagyon ideges vagyok és elkeseredett :/

2011. márc. 31. 20:06
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem szokták javítani, nem éri meg. Vagy pedig a javítási költség egy új gép árát kitenné. Hiába szeded szét, ha töréskor a műanyag alkatrészek eltörtek vagy megrepedtek (márpedig valami ilyen probléma fennáll, hiszen az objektív a gépbe szorult), akkor nem lehet normálisan összerakni.

Kompaktoknál ez a hátulütő, hogy olcsón meg lehet venni, de nem strapabíróak. Már 20e forint alatt lehet kapni újakat is, más megoldás nem fog maradni. Azon felül hogy az ehhez értő ember is megmondta hogy nem vállalható a javítás, mi sem tudnánk mást mondani. Nekem is van törött kompaktom ugyanilyen hibával, szintén nem vállalta el a szerelő, és szintén nem lehet vele mit kezdeni.

2011. márc. 31. 20:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Ő némi paramétert azért írhatnál róla, ez egy motoros objektívvel rendelkező gép? vagy fix az objektív benne?

Miért nem tudod szétcsavarozni? Csomó csavarkészletet kapni a baumaxokban meg bricostorekban, mindenfélét.

Eddig azt hittem az iylen agyament mercijel alakú csavarokat sosem fogom tudni kicsavarni csak kifúrni de ott találtam hozzá 1500 ért 30 bitfejjel rendelkező csavarhuzókészletet amibe minden van csillagtól a háromszögeken keresztül minden.

amúgy ha sehogy sem megy a kicsavarozás akkor csavarbehajtóba ha van neked oylan veszel iyeln 3-4 miliméteres kis furót, és kifúrod a csavart aztán majd pótolod egy sima csillagfejűvel.

Ha nincs csavar sehol sem, akkor meg valószínűleg patentos elven működik, márkát is írhatnál mert pl a samsung cuccaira jellemző, hogy patentolnak és minél kevesebb csavart próbálnak használni.

Ha a lencse elmozdult akkor lesz némi türelemjáték a helyes fókoszpont megtalálása, viszont ha a fényképezőn van videomód akkor könnyebb dolgod lesz. Kérdés, hogy a fénykalibbráló szerkezet sérült e vagy sem.

2011. márc. 31. 20:20
 3/6 anonim ***** válasza:
De ha csak a lencse porvédője ragadt be az a fém vagy muanyaglap ami bekapcsoláskor kinyílik, akkor azt simán ki is szedheted, pl kitörheted mert nincs sok jelentősége, csak vigyázni kell a lencseüvegre meg ne karcold.
2011. márc. 31. 20:24
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.. Márkája : Finepix Fujifilm F10 több információval nem tudok szolgálni mivel nem értek hozzá :D Azért nem birom szétcsavarozni mivel olyan háromszög alakú a csavar én még olyan csavarhúzót nem is láttam, de majd igyekszem olyat beszerezni..De még 1 kérdés ha szétnyitom, úgy értem ha szétcsavarozom meg minden attól nem lehet nagyobb baja? Úgy értem h árt neki a fény, vagy tudom is én..? :D
2011. márc. 31. 23:50
 5/6 anonim ***** válasza:

Esélyed sincs a javításra, de játszani jó lesz.

Egy 6 éves alsó kategóriás képet pedig érthető okokból nem javítanak szervízben. A javítás könnyen meghaladhatja az értékét.

2011. ápr. 1. 07:34
 6/6 A kérdező kommentje:
Akkor mindegy..Legalább megnézem h milyen belülröl :DD
2011. ápr. 1. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!