Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan tudják azt lellllenőriz...

Hogyan tudják azt lellllenőrizni, ha valaki lopja az áramot?

Figyelt kérdés

Eléggé gyanítom, hogy a szomszédom lopja az áramot, mert néha a villanyóránál buherál, és oylankor a mi villanyunk egy kicsit "pislog" ha fel van kapcsolva.Olyat is láttam már, hogy egy kb tenyérnyi nagyságú fekete izét rak be a villanyórába, amiből vezetékek lógnak.Na most, én igazából nem akarok spicli lenni, vagy "beköpni" őtm, csak kérdezem, hogy ebből nekem lehet valami gondom?Egyik ismerősömtől hallottam, aki a szomszédom jó barátja, hogy a szpomszédom visszatekeri a villanyórát egy eszközzel.

Egy villanyszerelő ismerősömtől hallottam, hogy ezt könnyn le tudják ellenőrizni, az áramszolgáltató embereinek még be se kell menni , már az utcáról ki lehet szűrni ezt a dolgot.Igaz ez? Hogyan működik?Én sehogysem tudom elképzelni, hogy kb 10 méterről meg tudnák állapítani.De mindez akkor is lehetséges, haaz a villanyóra visszatekerő nincs működés alatt?

2011. márc. 23. 16:42
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Elnézést az esetleges helyesírási hibákért!
2011. márc. 23. 16:43
 2/12 anonim ***** válasza:
74%
Előbb utóbb be fog bukni vele, összehasonlítják azért mennyi áramot adtak el meg menni lett befizetve, ha hiány van havi szinten utánanéznek, nem hülyék dolgoznak ott...
2011. márc. 23. 17:55
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Émász alkalmazott vagyok és bizton állítom rengeteg érdekes módja van az áramlopásnak, ezek legtöbbje elég veszélyes is.Igazából nem szeretném elárulni őket így is elég bajunk van ezekkel a dolgokkal.De a kérdésben említett visszatekerés már nem lehetséges, reteszelt az óramű.A kerek fekete valami az mágnes vagy elektromágnes lehet azzal lassítani lehet az órát(persze gyorsítani is ezért rizikós).

És bármilyen hihetetlen van olyan műszerünk amit ha az utca elején a hálózatra csatlakoztatjuk megállapítható vele melyik házban lopják az áramot(a tulaj legtöbbször már csak azt veszi észre hogy a rendőrség csenget náluk).Ezzel a módszerrel ebben a negyed évben a mi régiónban kb 80 áramtolvajt füleltünk le.Tehát biztonságos módszer nem létezik, már csak azért sem mert mi inkább szakemberek vagyunk a tolvajokhoz képest és már megtanultunk az ő fejükkel gondolkozni!

2011. márc. 23. 18:38
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Amúgy ha nekem vamai anyagi gondom lenne az ő hülyesége miatt, és amellett döntenék, hogy mégis szólnék az áramszolgáltatónak, ők kijönnek, de pl addigra a szomszéd eltávolítja az eszközt. Akkor is meg tudják állapítani, hogy lopta az áramot(legyen az bármilyen eszköz)?Ha igen, hogyan?
2011. márc. 23. 21:41
 5/12 anonim ***** válasza:

Te már írtál ebben az áramlopós témában, legalábbis valaki ugyanezt a szitut feldobta ugyanilyen stílusban hogy pislog a lámpája a villanylopótól.

Mindegy.

Neked nem lesz bajod amíg nem te buherálsz.

Nem lesz költségvetési problémád amíg nem te buherálsz.

A lámpádnak se lesz baja a pislogástól.

Gyanítom a szomszédodnak a villanyóra szekrényben ipari csatlakozóaljzat lehet, és amikor bedugja a kis masinériáját akkor pl valami nagyobb inulási áram miatt megcsappan egy pillanatra a feszültség.

Ha a villanyórát tekergetné ami külső behatással bűvészmutatvány, attól még a lámpácskádnak nem lenne oka hunyorogni.

Sszóval ne legyenek álmatlan éjszakáid miatta. Ha csak attól félsz esetleg hogy az ő méretlen vételezését neked kell megfizetni, akkor megnyugtatlak, közvetlenül nem. Közvetve igen, mindazoké benne van az árképzésbe építve, akiknél nem "pörög" a mérő, de az ellen megintcsak kevés vagy.

2011. márc. 23. 21:53
 6/12 A kérdező kommentje:
Azt a kérdést nem én írtam ki.
2011. márc. 23. 22:04
 7/12 Olga néni ***** válasza:
Gyanú esetén nem csak utcai mérés van, hanem elviszik az órát és bevizsgálják. Ha bármi külsérelmi nyom van rajta, vagy a csatlakozók megégtek, vagy látszik rajtuk, hogy a plombált rész alá bedugdostak valamit (pl. érintkezőt, ez egy másik, trafós módszerhez kell), akkor is feljelentés, meg büntetőeljárás van.
2011. márc. 23. 23:32
 8/12 anonim válasza:
58%

Ha a lakásomban haszonélvező van, az ö van a szolgáltatóval szerződésben, és ő piszkálja meg a mérő órát, akkor a haszonélvező, vagy a tulajdonos fizeti meg a büntetést?

Hol lehet jelenteni az ilyen gyanús esetet?

2012. máj. 1. 22:53
 9/12 anonim ***** válasza:
Télen sima ügy az áramkommandónak lefülelni egy tolvajt ha telhetetlen, simán egy hőkamerával végigmennek az utcán, ahol nagyon fűtve van a ház, oda csengetnek be. Hőkamerán jól látszik mennyire van megterhelve a betápkábel meg az is, hogy 28-30 fokra van fűtve a kégli vagy 15 fokban fagyoskodnak odabent. Mágnesezni lehet az órát csak nem érdemes, a digitálissal szemben esélyed sincs, de a régi fajtákkal sem, mert elromlik a fékmágnes így ha leveszed akkor szabadonfutó marad a kerék és többszörösen túl fog számlázni, ha reklamál a fogyasztó emiatt magát buktatja le. Elékötésnek is vannak nyomai, régi trükk volt a lopótök, kismegszakító alá egy vékony fémnyelv arra drót másik vége a konnektor, majd arról táplálni a fél házat. Csakhogy ez is nyomot hagy és kimutatható.
2016. júl. 13. 00:29
 10/12 Dakencs5555 válasza:

Az émász alkalmazottnak címezném a kérdést.

mégis milyen műszer létezik arra hogy egy trafóházbol ami kb 90 lakást érint pontosan kiírná hogy na ebben a lakásban áram lopás zajlik...nem értem.ha igy lenne pl farkaslyukon ahol telefon tévé és internet telepítést végzek elég sok lakást le lehetne buktatni...szóval azt nem értem h ha valaki ugy lop h pl ora előtt megcsapol egy vagy több nagyonn fogyaszóval de a többi berendezése rendesen óra után fizetősen megy...szerintem érdekes kérdés vagy nem?

2018. dec. 18. 05:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!