Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi az az apple életérzés?...

Mi az az apple életérzés? Valami hasonlót olvastam forumon, de nem tudom hogy mit jelent.

Figyelt kérdés
2011. febr. 9. 15:33
 1/5 Cory Rose ***** válasza:
Gondolom mert nincs egy darab Apple terméked sem. Ha lenne tudnád. Szavakkal nem tudnám amúgy leírni.
2011. febr. 9. 15:39
 2/5 anonim ***** válasza:
Igaza van az elsőnek, ez szavakkal leírhatatlan! :D Nekem nincs sajna egy Apple-készülékem sem de a haverok iPhone-ját el szoktam kérni, és már a billentyűzár-feloldásnál érzed, hogy ez valami nagyon felsőkategóriás és finom cucc. Valami ilyesmit érezhet az ember a MacBook-nál, az iPadnál, és az iPodoknál is.
2011. febr. 9. 15:45
 3/5 Turbocharger válasza:
Ezt képletesen kell hogy értsd, nem konkrétan. :D
2011. febr. 9. 15:54
 4/5 anonim ***** válasza:
52%

Kb. a sznobság, néha beképzeltség, fanboykodás, stb.

És nem utálom magát az Apple-t, csak az iphone-t.

Elismerem, hogy az ipad, a mac OS, mind jó cucc, de az egész Apple életérzést utálom.

2011. febr. 9. 19:02
 5/5 anonim válasza:

A tudattalan torzítása lényegében.

Kognitív pszichológusok kimutatták, hogy az emberek szeretik különlegesnek és "kiválasztottnak" érezni magukat, ezt az érzetet pedig elősegíti, ha exkluzív kluboknak a tagjai és/vagy felsőkategóriás termékeket használnak.

Nem az Apple-t akarom fikázni természetesen, de elsősorban azért szererik ennyire, mert egy felemelő, előkelő érzést ad nekik a tudat, hogy az Apple-használók csoportjába tartoznak; akik egy olyan különleges dolgot birtokolnak, amit a "többi ember nem érthet". A csoporthoz tartozás érzése ugyancsak a tudatalattiból származik, és nagyon könnyen kialakul, gyorsan az identitás részévé válik, az ember nagyobb kötődést érez a csoport tagjai felé, mint más csoportok felé.

Az ügyes marketingesek direkt ennek a hatásnak a megteremtésére játszanak. Ezért vannak pl. a neves éttermekben is olyan tételek az étlapon, mint "friss, ropogós uborkasaláta" vagy "selymes burgonyapüré". A másik helyen se szottyadt, rohadt uborkát adnak, a vásárló ezt többé-kevésbé érzékeli is, de a torzítás erősebb.

2021. nov. 2. 04:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!