Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Van-e olyan aksi ami konnektor...

Sün18 kérdése:

Van-e olyan aksi ami konnektorként üzemel?

Figyelt kérdés
Kamion sofőr vagyok és úgy értem olyan amelyik be belehet dugni egy laptopnak a töltőjét!
2011. febr. 7. 16:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Számodra olyan szerkezet létezik amit a szivargyújtóba dugsz és 230 V-ot csinál, ennek inverter a neve.

Töltésre egy gyengébb is jó 8-9 ezerbe kerül, de akár olyat is vehetsz amiről egy mikró vagy kávéfőző(és még sorolhatnám)is működik.

2011. febr. 7. 16:49
 2/6 anonim ***** válasza:

A 16:49-es nek.

A micró meg kávéfőző 1 kicsit erős túlzás mivel mindkettő 800W-1KW körüli teljesítményt fogyaszt ami 230V mellett 3.5-4.3A 12V nál ez 66-83A re módosul.Még ha 24V-os szivargyújtó csati is van rajta akkor a fele, még ez is sok.A kábelezés nem erre van méretezve.De mint gondolat az inverter a laptophoz jó és működik is Max 200W-ig.

2011. febr. 7. 23:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok, válaszom a másodiknak.

Személyesen rendelkezem 12 V /230 V inverterrel ami 1000 W névleges teljesítményig használható.Konkrétan mi is munkásautóban használjuk hol kávéfőzőhöz, hol vízmelegítéshez de használjuk a forrasztóállomáshoz és fúrógéphez is szükség szerint.

Jelenleg beszerzés alatt van egy háromfázisú kivitel is igaz ezt itthon nem kapni, a német fővállalkozó rendeli nekünk kintről!

2011. febr. 8. 09:35
 4/6 anonim ***** válasza:

Egy pici helyesbítés lehet hogy nem 1 malomban őrölünk!!

Én nem azt mondtam hogy nincs ilyen inverter ami ezt a teljesítményt tudná, hanem azt hogy a kamion vagy gk szivargyújtó csatlakozója ezt a teljesítményt nem viseli el!! A kettő nem ugyan az! Pár éve csináltunk 1 erdészetnek egy kb 10KW-os invertert tehát ismerős a téma mivel villanyszerelő vagyok.

Egy pici segítség neked a 3 fázisú inverterrel kapcsolatban,ha sürgős akkor vesztek 1 egyszerűbb frekvencia váltót pl:omron js mini,vagy hasonlót az megkapja az 1 fázisú tápot az inverterről és máris van 3 fázisod ugyan 3x230V de ha motort akarsz róla üzemeltetni átkötöd deltába.Remélem segítettem.

2011. febr. 8. 22:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Kedves w3dzz!

Nagyjából egy síkon vagyunk, tudom nem azt mondtad hogy nincs nagy teljesítményű inverter de én azt a tényt akartam-akarom erősíteni hogy nem túlzás kamionba egy min. 1 kW-os inverter.Mi Toyota Hiace gyári szivargyújtójáról üzemeltetjük(mint írtam 1 kW-os),tehát gondolom akkor a kamion se gyengébb ezen a téren.

Elméleti segítséged szívesen olvastam de nincs rá szükségem hiszen én és még 5 kollégám villanyszerelő(hálózatszerelők vagyunk az Elmű-Émász Zrt. nél), csak azért várjuk a külföldi beszerzést mert az ingyen van.

2011. febr. 9. 09:33
 6/6 A kérdező kommentje:
kÖSZI A VÁLASZOKAT!!
2011. febr. 9. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!