Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy konnektorba mennyi mindent...

Egy konnektorba mennyi mindent lehet bedugni?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy most van benne egy elosztó amibe egy komplett számítógép kábelei vannak bedugva (monitor, gép, hangfal). Szeretnék egy akváriumot, külön elosztóval de nem tudom (nem értek ehhez) hogy mennyit bír el maga az a konnektor ami a falban van? Van erre valami szabvány hogy mennyi mindent lehet beledugni? Panelház amúgy.
2011. jan. 28. 19:13
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Akármenyit. Csak a gonosz tüzolzók kijönnek és lelocsolják. Pedig olyan szépen égett!!
2011. jan. 28. 19:18
 2/6 anonim ***** válasza:
72%
konnektor 10-16A max, hoszabbító 8-10A
2011. jan. 28. 19:20
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az én szobámban 2 konnektor van. Az egyik a beköltözésem napján kiégett, mert rosszul volt bekötve vagy mi, lógott a falból és amikor bedugtam a porszívót füstölt és kifolyt valami égett műanyag stb. Na mindegy. Mivel szüleim b.sznak rá ezért csak egy konnektorom van és vagy 6-8 hosszabbító, hogy a szobában mindenhol legyen áram.

Nekem is benne van a komplett számítógép + nyomtató, a tv, a fűtés is amikor bekapcsolom (olajradiátor vagy hősugárzó) + időnként a telefon töltők, nyáron a ventillátor meg minden. Néha a hajszárító is. Ja meg a karácsonyfa égők karácsonykor.

Ja és régen nekem is volt akváriumom levegőztetővel.

Szerintem nálad sem lesz semmi gond, persze azért nem ajánlott sok mindent beletenni egybe. Én is minden héten elmondom, hogy csináljuk meg, dehát amíg nem ég le a ház addig nem érdekli a szüleimet... 5-6 éve így van.

Bocs, hogy ennyit írtam, csak ideges vagyok most rájuk!

2011. jan. 28. 19:27
 4/6 anonim ***** válasza:

"konnektor 10-16A max, hoszabbító 8-10A"

Annyit illő tudni hogy nem a konnektor vezet hanem a vezeték és az gyullad ki nem a konnektor.

2011. jan. 28. 19:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Teljessen igaza van az előttem kettővel hozzászólónak!!!

Minek is javította volna meg azt az elégett dugaljat, hosszabító orrba-szájba és ha leég a háza akkor meg sírhat a szája.Egyébbként 1 jó minőségű dugalj(prodax classic, legrand valena) nem kínai vagy tescos szutyok, 1.5mm réz vagy 2.5mm alu vezeték esetén max 6 óra hosszat 16A terhelést bír. Legalábbis a szabvány ezt írja.

2011. jan. 29. 08:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi :D
2011. febr. 1. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!