Egy konnektorba mennyi mindent lehet bedugni?
Az én szobámban 2 konnektor van. Az egyik a beköltözésem napján kiégett, mert rosszul volt bekötve vagy mi, lógott a falból és amikor bedugtam a porszívót füstölt és kifolyt valami égett műanyag stb. Na mindegy. Mivel szüleim b.sznak rá ezért csak egy konnektorom van és vagy 6-8 hosszabbító, hogy a szobában mindenhol legyen áram.
Nekem is benne van a komplett számítógép + nyomtató, a tv, a fűtés is amikor bekapcsolom (olajradiátor vagy hősugárzó) + időnként a telefon töltők, nyáron a ventillátor meg minden. Néha a hajszárító is. Ja meg a karácsonyfa égők karácsonykor.
Ja és régen nekem is volt akváriumom levegőztetővel.
Szerintem nálad sem lesz semmi gond, persze azért nem ajánlott sok mindent beletenni egybe. Én is minden héten elmondom, hogy csináljuk meg, dehát amíg nem ég le a ház addig nem érdekli a szüleimet... 5-6 éve így van.
Bocs, hogy ennyit írtam, csak ideges vagyok most rájuk!
"konnektor 10-16A max, hoszabbító 8-10A"
Annyit illő tudni hogy nem a konnektor vezet hanem a vezeték és az gyullad ki nem a konnektor.
Teljessen igaza van az előttem kettővel hozzászólónak!!!
Minek is javította volna meg azt az elégett dugaljat, hosszabító orrba-szájba és ha leég a háza akkor meg sírhat a szája.Egyébbként 1 jó minőségű dugalj(prodax classic, legrand valena) nem kínai vagy tescos szutyok, 1.5mm réz vagy 2.5mm alu vezeték esetén max 6 óra hosszat 16A terhelést bír. Legalábbis a szabvány ezt írja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!