Hogyan fotózzak sötét dolgot?
Nagyon kedves vagy! :) Szőke vagyok! :D Szóval magamat pont tudnám fotózni, nem ez a probléma! :)
Te pedig biztosan maga vagy a mindent tudó nagybetűs FÉRFI! :) Oszd meg velem a tudásod morzsáit, kérlek!:D
Elsőnek: makróban fotózok. Kifejtem érthetőbben odateszek egy fehér... nyulat mondjuk, vagy hörcsögöt (másodiknak: kizárólag HÍMneműeket:)) és a fehérnek tökéletesen látszanak a szőrszálai, bajsza, minden. De a fekete maszatos ugyanabban a beállításban. Mit csináljak máshogy?
Vicces volt amit mondtál, nem sértődtem meg! :D Nagyon jól szórakoztam. Szerintem úgy is válaszoltam rá. :)
Köszönöm a tanácsokat, ki fogom próbálni.
A megoldás pofonegyszerű.. :)
Ha fókuszhibát tapasztalsz, az azért van mert a kompakt gépekben a fókuszt a gép a képérzékelőn keresi (a drága cserélhető objektíves gépeken az objektív keresi).
Ahhoz, hogy jobban/pontosabban tudj fókuszálni, fogj egy erős fényű elemlámpát és a fókuszálás idejére világítsd meg a céltárgyat. Vigyázz, a megvilágítás becsaphatja a fénymérőt, így a kép esetleg sötétebb lehet, mint lámpa nélkül. Ha ilyet tapasztalsz, akkor célszerű az expozízió kompenzációt használni, ezt szinte minden kompakt tudja.
A részletekért olvasd el a gép kézikönyvét.
Mégvalami: az iso értéket a lehető legalacsonyabban tartsd, különben "maszatos" lesz a kép.
Ez a drága gépeken is így van, csak ott a képérzékelő mérete miatt sokkal nagyobb tartományban kezd el romlani a képminőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!