Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan fotózzak úgy koncerten,...

Hogyan fotózzak úgy koncerten, hogy a füstön ne verődjön vissza a vaku? Elkerülhető valahogyan?

Figyelt kérdés
Amatőr fotós vagyok, de szeretném magasabb szinten művelni. A közelmúltban szert tettem egy profi gépre, hozzá külső vakum is van. Gyakran járok rockkoncertekre, és ott az első sorból szoktam megörökíteni az eseményeket. Örökös probléma viszont, hogy az időnként megjelenő műfüstön visszaverődik a vaku fénye. Vakut meg szinte mindig kell használni, hiszen a koncertek többnyire sötétben vannak.
2010. szept. 10. 11:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Vakuzni sokszor nem csak nem érdemes, de nem is szabad (illetve szerintem bunkóság is).

Ha mai géped van, jó eséllyel tud tűrhető ISO 1600-at, ezt fejeld meg még valami f2.8 vagy fényerősebb obival (ajánlom a fix ötveneseket). Így már mész valamire. A vakut füstben felejtsd el, a softbox és a diffuzor sem fog segíteni semmit.

[link] (a végét nézd)

Ezek 10D-vel készültek, ISO 1600-on, f2.8-as teleobival, 1/160 záridőn.

A legjobb képeket egyébként is a füstön szűrődő fényt meglovagolva lehet lőni, a vaku teljesen lerombolja a hangulatát még füst nélkül is.

2010. szept. 10. 14:06
 2/4 anonim ***** válasza:
gondolom profi fotós készítette őket... a Kóbor féle kép háttere eszméletlen zajos...
2010. szept. 10. 15:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez most irónia volt? Én csináltam a képeket egyébként (első hozzászóló). És szerintem pont Kóboron zavar legkevésbé a zaj, de hát ízlés kérdése...
2010. szept. 10. 20:20
 4/4 A kérdező kommentje:
Az első hozzászólónak köszönöm a hasznos tanácsokat! A másodikat meg kérem, hogy ha nem tud a kérdésre válaszolni, akkor inkább maradjon csöndben...
2010. szept. 11. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!