Valaki leírja nekem hogy ez a laptop hűtő hogy működik? Thermaltake T3000 R14AN01
És az hogyhogy hűt? O.O
Ezekhez én hülye vagyok, kérlek, magyarázzátok el! :)
Szerintem látod a lényeget,csak nem hiszel a szemednek....:)
Ez bizony nem hűt sehogyan.Panaszkodtak már itt hasonló "készülékre".Több ezer forint,hatás nulla.Arra jó legfeljebb,ölben vagy ágyban rá lehet tenni a gépet és nem záródik el a szellőző nyílás.
Heat pipe technologival - Ez az egyik leghatásosabb passzív, azaz mozgó alkatrész nélküli hűtés asztali gépeknél.
És hogy hogyan működik:
"A heat-pipe alapvető feladata a hőenergia elszállítása hidegebb égtájakra. Ehhez kihasználja a fázisváltás korábban említett jelentős energiaigényét és azt a tényt, hogy a gáz a melegebb helyről a hidegebbre áramlik. Tehát a folyamat a következő: a cső melegített részén a folyadék jelentős (hő)energiát vesz fel ahhoz, hogy légneművé változzon, majd a cső hidegebb vége felé libben. Ott arra a szintre hűl, ahol ismét folyadékká alakul – és leadja az energiát. A folyadék a gravitációnak vagy a cső belső kialakításának köszönhetően ismét lejut a melegebb részbe, ezzel bezárult a kör.
A hőcső működési elve – Forrás: www.thermacore.com
Persze számos kérdés merül fel: Milyen folyadék válik hatékonyan légneművé 50-60 fok környékén? Mi van, ha elforr az összes lé? Mi van, ha nem bír felforrni? Mi van, ha nem elég a kapillárishatás vagy a gravitáció a folyadék visszajuttatására, mert ugye a legtöbb processzoron vagy grafikus kártyán alkalmazott hőcső vízszintes állásban helyezkedik el.
Ezekre a kérdésekre szerencsére már a tervezési fázisban lehet válaszolni: a folyadék a biztonság kedvéért víz, a belső nyomást úgy alakítják, hogy a párolgás hatásfoka 30-80 fok között is jó legyen, de ne forrjon fel a folyadék, mert olyankor a légbuborékok elállnák a visszajutó folyadék útját. A szükséges paraméterek öt százalékos pontossággal kiszámolhatóak."
Ha van még kérdés? - Jó csak egy felhasználót találtam annak nem működőt jól. Teszt meg nukú.
A működési elvét kérdezte azt leírtam. És azt is, hogy head pipe csőrendszer van benne. Bár szerintem sem valószínű, hogy működik.
off: De én az asztali gépembe való beszerelés előtt arról sem hitem, hogy működni fog. De vettem Thermaltake headpipe-os porci hűtőt kéz alatt és az király évek óta. Nem lehet alá túl nagy vasat tenni.
"T3000 R14AN01
Termékleírás
- beépített 4x -es head pipe csőrendszer
- gumitalpak
- fekete aluminium anyagból
- ultra slim tervezés, mindőssze 6 mm vastag!"
Miért is? Mert ha forró a lap topalja és a szoba nem túl meleg, akkor van kb. 20 fok különbség az nem elég?
Csak azt tudom, hogy tűz forró alkatrészeim lehűlnek tőle. Meg nézhetném a szükséges legkevesebb hőmérséklet különbséget. De nem teszem, hogy te mondjál most okosat. Vagy a hő mennyiség nem elegendő?
Persze ha működne, sem tárolhatjuk csak szimplán az ölünkben továbbra sem lapatop-ot ugyan úgy, mint amikor ránk sült amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!