Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ezek közül a digitális fénykép...

Ezek közül a digitális fényképezőgépek közül melyiket lenne a legérdemesebb megvenni? (+infó)

Figyelt kérdés

Canon PowerShot SX20 IS

Canon PowerShot SX30 IS

Nikon CoolPix P100

Mást is javasolhattok, annyi kikötésem van hogy 110.000 Ft-ból kijöjjön és 10 megapixeles vagy magasabb legyen!

Utánaolvastam, keresgéltem erről a három gépről, azon cikkek szerint a legjobb talán a Canon PowerShot SX30 IS. Viszont néztem mintaképeket a gépektől, a Nikon CoolPix P100-as fakítja a vörös színeket, a két Canon pedig lila és zöld körvonalakat hagy a fotókon, de ezek csak akkor látszanak ha nagyon ránagyítunk a fotóra.

2010. nov. 26. 15:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ennyiért már belépő tükröset is kapsz!

Nikon D3000 vagy Canon EOS-1000D

Ha jobban érdekel a fotózás, én a kettő közül választanék!

2010. nov. 26. 22:30
 2/11 A kérdező kommentje:

Igen először tükörreflexest néztem, csak nincs annyi pénzem hogy külön vegyek még 2-3 másik objektívet, meg vakut, meg mindent.

Mondjuk a D3000-est autofókusz nélküli objektívvel láttam 110.000-ért, ami nem igazán érné meg úgy, hogy a gép 11 autofókuszpontot biztosít.

2010. nov. 27. 07:36
 3/11 A kérdező kommentje:

Ááá hülyeség amit az előbb írtam, csak nem figyeltem a termékleírásnál. Tehát Nikon D3000-es + objektív 110.000Ft körül mozog.

De az az igazság, hogy a filmezés is érdekel, és nem tudom hogy jobban megérné-e nekem mondjuk a Canon PowerShot SX30 IS ami HD-felvételeket tud készíteni, mellette 14 megapixeles és 35x zoomos, VAGY akkor a Nikon D3000 ami "csak" 10 megapixeles, viszont nem hagy lila-zöld körvonalakat...

2010. nov. 27. 11:29
 4/11 anonim ***** válasza:

Jaaaajjj!

6 mgapixelen fotózok hivatásosan, négy éve. Hagyjuk már ezt a "legalább 10 MP" szöveget. Az a szenzor sosem fog felérni a belépő tükrösök szintjére sem, legyen akárhány MP. (Sőt, igazából minél több, annál rosszabb olyan 7 felett, míg belépő tükrösöknél ez kb. 14-16)

2010. nov. 27. 13:16
 5/11 anonim ***** válasza:

A lila körvonal pedig a kromatikus aberráció, ami annál általában annál durvább, minél nagyobb az optikai zoom (ahogy az élesség is ezzel arányban romlik).

A tükrösökben is van beépített vaku (ami többet ér, mint a kompaktban, mert sokkal távolabb tud felugrani az objektívtől).

Persze drágább és később még többet fogsz rá költeni, cserébe a csillagos égig bővíthető a tudása még egy 1000D-nek is.

2010. nov. 27. 13:22
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszi az infókat,

Annyi kérdésem lenne még, hogy jobban megérné-e nekem egy Canon SX30 IS vagy egy Nikon D3000-es?

Nem szeretnék évente még 100-200 ezret rákölteni a gépre, ezt a pénzt is lassan 2 éve gyűjtöm...

2010. nov. 27. 14:58
 7/11 anonim ***** válasza:
Hát nekem úgy tűnik, hogy a több mp nek annyi előnye van, hogy nagyobb érzékenységet is tud használni (értelmes minőségben), stúdióban ez nem játszik! OK
2010. nov. 28. 13:50
 8/11 anonim ***** válasza:
56%

Neeeeem!

Rosszul tűnik neked. Minél több a MP, annál szarabb a jel-zaj arány a magas érzékenységeknél. Ezért szar az összes kompakt éjszaka, mert kis szenzoron van sok MP. És ezért mossa le az FF az APS-C szenzorokat.

Kérdezőnek:

hogy neked mi kell, leginkább te tudod. Ha mindenhova magaddal akarod cipelni, akkor inkább kompakt (bár én a tükröst és két objektívet viszek mindig magammal egy spéci hátizsákban és nem okoz gondot).

A kompakt sokkal több mindent tud megcsinálni, mint a tükrös az alapobival, de rosszabb minőségben. A kreatív fotózásnak pedig nagyon erősen gátat szab, hogy nincs kereső és sokpontos AF rendszer.

Én tükröset vennék, de semmit se ér akkor, ha csak otthon pihen a gép és nem lőnek vele képet. Szép képeket kompakttal (sőt, ma már telefonnal) is lehet csinálni, csak ügyesnek kell lenni.

2010. nov. 28. 19:15
 9/11 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a választ!
2010. nov. 28. 20:16
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem a Nikont vedd. 2x jobb képminősége van.
2010. dec. 22. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!