Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Van itt v alakinek Fuji...

Van itt v alakinek Fuji S1500-asa vagy ebből a széirából hasonló gépe?

Figyelt kérdés

Milyen beállításokat alkalmazzak, hogy tudjak végre csinálni egy normális portrét? Bármelyik beállítást alkalmazom teljesen más képe kapok vissza mint a valóban látottak. Az nem is zavarna, hogy nem jó a képminőség, de az arcvonások is teljesen mások rajta. Eddig Programautomatikán ISO 100-al fotóztam, most kipróbáltam a többi beállítást is, de szinte semmi. Teljesen más képeket ad át mint amilyet kellene. 1700 (!) elkészített képből 1 az, amire azt mondom, hogy jó és felhasználható.

Gondoltam biztos a fények, kimentem a környezetbe, próbálkoztam csomó más fénnyel rendelkező helyszínen, de ugyanaz, mindent úgymond "eltúloz"? Például a hajaknál teljesen azt adja át, mintha igénytelenül lenne beállítva, közbe teljesen normálisan el van készítve -.-"

Vagy ez a gép csak ennyit tud? Azt hittem, hogy kicsit több mindenre képes, nem csak néhány makrófotózásra.

2010. nov. 24. 10:18
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezt konkrétan S1500 al csináltam!

Portrét 100mm + ekv en érdemes csinálni, A vagy M módban, a többi már csak a retuson múlik :)

[link]

2010. nov. 24. 10:25
 2/4 A kérdező kommentje:

Szép kép lett.

Tudom, makró üzemmódban kompakt gépeknél ezaz egyik legjobb típus. Ennél a szériánál láttam a legszebb makrós állat/növényképeket, bárcsak portréban is ilyen jól szerepelne :S

Köszi a tanácsot, hát majd probálkozom. Tudom, nem a gép teszi a fotóst, csak közbe már kiakaszt, amilyen képeket szoktam viszontlátni, de addig nem nyugszok míg nem sikerül egy újabb kép. Lassan 2000 ellőt fotó után igazán meglehetne a második felsőkategóriás kép is :D Viszont az tény, hogy a növényeken való próbálkozásnál a képeim fele szinte gyönyörű lett.

Üdv!

2010. nov. 24. 11:09
 3/4 A kérdező kommentje:
Ja és igen, ennél a gépnél szinte a portédolognak a fele a retuson múlik :)
2010. nov. 24. 11:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Másig gépeknél is sok múlik a retuson :)
2010. nov. 24. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!