Hogyan tudnék 2kW teljesítmenyt (230V) átadni egy álló vezetékről egy forgó vezetékre?
Üdv!
Szénkefével, bár az eléggé problémás.
Jobb megoldás lehet a "görgős érintkező". Itt egy körpályára vannak elhelyezve a vezető sínek és azokhoz csatlakozik csapágyakkal a motor. Nagyobb fóliázó gépeknél alkalmazzák ezt a megoldást.
Szedjél szét egy olyan porszívót, aminek kábelcsévélő szerkezete van. Ott van készen benne, csak ki kell venned.
Két kW meg se kottyan neki.
Hali!
12:35-ös vagyok
Sajnos nem találtam linket. Nézz körül a több szabadsági fokú robotok között. Mondjuk attól függ, hogy milyen berendezéshez kell. Van egy olyan érzésem, hogy szélkerék van a dologban. Apropó szélkerék: Ott pontosan ilyen megoldást alkalmaznak.
Az utolsó porszívós hozzászólónak mondanám, hogy a porszívóban csak a motornál van ilyen "átvitel". A kábeldob gyakorlatilag csak sima hosszabbítóként működik.
Ja és bármit is teszel, figyelj az ÉRINTÉSVÉDELEMRE!
Aztán gondolkodtam...
A porszívós hozzászólótól elnézést kérek. Tényleg jó lehet az is, ha nem kell túl sokat forognia.
Igen, szelgepröl van szo. Beletrafältäl. :)
Köszönöm a segitseget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!