Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Melyik fizikai tulajdonság...

Melyik fizikai tulajdonság alapján választasz LED izzót hagyományos foglalatba, hogy elég fényereje legyen?

Figyelt kérdés
Igazából kíváncsi vagyok hányan válaszolnak jól, hogy hogyan is kéne.
tegnapelőtt 13:48
A kérdező szavazást indított:
Watt
Lumen
Még van más is.
17 szavazat
1 2
 1/16 anonim válasza:
57%
Illetve fehér fényűt választok
tegnapelőtt 13:53
 2/16 anonim ***** válasza:
16%
A búrájának fényáteresztő képessége.
tegnapelőtt 14:02
 3/16 Szervizmérnök úr ***** válasza:
68%

"Igazából kíváncsi vagyok hányan válaszolnak jól, hogy hogyan is kéne."

Ez egy kérdezz-felelek oldal, ahol segítséget, támogatást kérő embereknek válaszolnak, mások.

Volt rá régebben is példa, hogy valaki vizsgáztatni, leckéztetni próbálta a válaszolókat, de az itt nem támogatott. Törlésre is került.

tegnapelőtt 14:02
 4/16 anonim ***** válasza:
22%

Jelentve. Unatkozó Pistike szeretne felesleges köröket futtatni a fórumtagokkal.

Egyébként legalább három szempont van, amit figyelembe veszek:

fényerő, hány wattos izzó helyett veszem

színhőmérséklet, preferálom a 4000 kelvinest a sápadtsárga, izzókra emlékeztető melegfehér helyett

hatásfok, egy wattból mennyi fényt állít elő, minél többet, annál jobb

lehetőleg ne filamentes legyen

tegnapelőtt 14:20
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
A kérdéssel az a baj, hogy a fényerőre kérdez rá, amit a lumen önmagában determinál, pedig szerintem inkább az érzet érdekelne. Ahhoz már figyelembe kell venni a színhőmérsékletet is, de a spektrum is számít.
tegnapelőtt 14:23
 6/16 anonim ***** válasza:
23%

Viszem magammal a régit, hogy biztosan passzoljon bele az új.

Meleg vagy természetes fényűt keresek, semmiképp se hideget.

tegnapelőtt 14:33
 7/16 anonim ***** válasza:
38%
A fényerő a Lumen, minél nagyobb annál erősebb. A színhőmérséklet a Kevin, az alacsonyabb meleg (sárgás), a magas hideg (kékes).
tegnapelőtt 14:39
 8/16 anonim ***** válasza:
68%
A Watt meg hogy mennyi teljesítményt vesz fel az elektromos hálózatból. Ez változó, van olyanom ami 11 W, míg másik csak 9, ugyanannyi fényerő (Lumen) mellett.
tegnapelőtt 14:41
 9/16 A kérdező kommentje:

Bár tudom nem reprezentatív a szavazatok aránya,valamint főleg, hogy technikailag képben lévők válaszolnak, de örülök, hogy senki se jelölte a wattot és így aki ránéz a szavazásra már látni fogja, még ha nem is szavaz, hogy nem attól függ igazából.

A másik amit én nézni szoktam a fénysugárzás szöge és a színhőmérséklet, bár utóbbi igazából nem fényerő, de olyan mintha világosabb lenne a hidegebb fénynél. Azaz körteizzó esetén nagyobb lument érdemes választani, mint spotnál.

A kérdésem feltevésének oka az volt, hogy egyrészt boltban is hallottam, hogy a bolti asszisztens a watt-ot mondta.

A másik, hogy sok terméknél hangzatos elnevezések vannak, aztán alig világít valamit..

tegnapelőtt 14:48
 10/16 A kérdező kommentje:
*A körteizzó esetén nagyobb lument érdemes választani, mint spotnál.
tegnapelőtt 14:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!