Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan lehet legolcsóbban...

Hogyan lehet legolcsóbban 0-10.000hz-ig állítható frekvenciájú 0-80 ma-ig állítható erősségű váltóáramot előállítani?

Figyelt kérdés
febr. 18. 00:58
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
*gondolom te se akarsz olyat venni
febr. 18. 17:00
 12/27 A kérdező kommentje:

25.

Annyi szépség hibája van csak a dolognak hogy ez úgy tudom hogy 10 milliampert tud nekem meg 80 milliamper kellene maximum

febr. 18. 17:03
 13/27 Szirty ***** válasza:

"...megfelelő arra amire neked kell!"

Nem tudjuk neked mire kell, mert azt egy szóval sem írtad le. Pedig a kérdésednek erről kellett volna szólnia.

"úgy tudom hogy 10 milliampert tud"

Nem tudom ezt honnan veszed, de leírtam azt is, hogy generátor és egy HF erősítő megoldja (ami a kérdésedben szerepel).

febr. 18. 17:23
 14/27 A kérdező kommentje:

9.

Nemcsak én találom szokatlanok hanem a hestor is ugyanis írtam nekik és az alábbi választ kaptam:

"A nevezett modul DC offszet feszültséggel adja ki a jelet, nem rendelkezik belső szimmetrikus táppal."

Úgyhogy lehet hogy mégsem értesz hozzá annyira!

tegnapelőtt 17:36
 15/27 Szirty ***** válasza:
77%

És ennek alapján mivel kapcsolatban merültek fel kétségeid (mások szakértelmét kivéve)?

Az XR2206 2-es lábán DC-ben féltápra eltolt szinusz (vagy háromszög) jel jelenik meg. Ennek a jelnek a nulla pontját (a féltápfeszt) vagyis a DC offsetjét lehet állítani. A HEstore válasza erre utal.

A fentiekből következik hogy ha ezen a modulon az XR2206 2-es lába közvetlenül van kivezetve, akkor valóban DC-ben eltolt jel jön ki.

Ezt csak akkor lehet tudni ha a modul leírásában ezt egyértelműen közli, vagy ha van hozzá kapcsolási rajz (de egyik sincs).

Mivel neked AC kell, ezt a problémát egy hihetetlenül komplikált kapcsolással: egy soros csatoló kondenzátorral tudod megoldani.

Innentől kezdve vegytiszta AC-t (váltakozó feszültséget) kapsz.

Ha a technikai részletekre szeretnél koncentrálni mások indokolatlan sértegetése helyett, akkor azt javaslom ebbe az irányba menj tovább.

"nem rendelkezik belső szimmetrikus táppal"

Ezt nem tudom miért közölte. Nincs jelentősége a kérdés szempontjából.

tegnap 08:15
 16/27 A kérdező kommentje:

" Mivel neked AC kell, ezt a problémát egy hihetetlenül komplikált kapcsolással: egy soros csatoló kondenzátorral tudod megoldani.

Innentől kezdve vegytiszta AC-t (váltakozó feszültséget) kapsz."

Igen erre lenne szükségem, erről is szól a kérdés.

"Ezt csak akkor lehet tudni ha a modul leírásában ezt egyértelműen közli, vagy ha van hozzá kapcsolási rajz (de egyik sincs)."

Te linkkel tedd ezt a modult akkor miért pont ezt linkkel tett ha nincs hozzá sem leírás sem kapcsolási rajz?

tegnap 10:01
 17/27 Szirty ***** válasza:

"Te linkkel tedd ezt a modult"

Pontosan!

"akkor miért pont ezt linkkel tett ha nincs hozzá sem leírás sem kapcsolási rajz?"

Mert a kérdésedre válaszoltam amiben nem volt erre vonatkozó kritérium.

Egyébként az ilyen modulokhoz (legyen az erősítő, léptetőmotor vezérlő, hall elemes árammérő vagy bármi) elég ritkán mellékelnek kapcsolási rajzot.

De nem is nagyon szokott kelleni. Az IC adatlapja fellelhető amivel meg van építve és az elég beszédes.

tegnap 14:48
 18/27 anonim ***** válasza:

Itt van az XR2206 adatlapja:

[link]

Na, akkor most előrébb vagy? Igen furcsa az, amikor a nyilvánvalóan hozzá nem értő kérdező elkezd okoskodni és, aki értelmes, de neki nem tetsző választ ad, azt rögtön hozzá nem értőnek minősíti. Szirty adott neked megfelelő válaszokat, de, ha te ezeket nem érted arról nem ő tehet.

tegnap 16:06
 19/27 anonim ***** válasza:

A vége 10 Hz vagy 10 000 Hz? Mert azért az sem mindegy. Mi a fogyasztó rajta, mert ok, hogy 80mA de mekkora impedancián kell a 80mA (pl. hány V-os kimenet kell), mekkora teljesítmény. Nem mindegy, hogy 1V 80mA vagy 10V 80mA a kimenet.

Azt már nagy nehezen kiderítették az előttem lévők, hogy nem lehet DC offszet amit vagy a Szirty által - helyesen - említett kicsatoló kondenzátorral (ennek a méretezéséhez meg kell ismerni a fogyasztó impedancia viszonyait, hogy a vágási frekvencia az kivül essen a 10 vagy 10 000 Hz tartományból), vagy kicsatoló transzformátorral lehetséges (ezt megint méretezni kell, főleg ha nagyobb teljesítményt kell meghajtani). Ugyan a 10 000 Hz sem egy túl magas frekvencia de ott azért már lehetnek meglepetések. Ha 10 Hz elég az megint egy másik kapcsolás.

Ami szintén fura, hogy 0 Hz-től írod, és közbne meg zavar a DC komponens, mert a 0 Hz-es generátor az egy DC generátor, tehát kell tudnia vagy sem DC 80mA-t kiadni magából?

tegnap 17:30
 20/27 A kérdező kommentje:

17.

Értem de azt írod hogy értesz hozzá meg valami kondenzátorok kellenek de nem írod le hogy akkor ha tényleg tudod a választ hogy pontosan hogyan lehet létrehozni a készüléket.

19.

A 0 hz az csak képletes igazából inkább vegyed úgyhogy 1 hz, de a kis frekvencia nem annyira lényeges inkább olyan négy és hat kiloherc között kellene működnie!

18.

Most már trolloknak nem válaszolok szét cseszitek a kérdésemet!

tegnap 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!