Van egy eszközöm, melynek a fogyasztása 100W óránként és ez a nap 24 órájában működik. Arra gondoltam hogy napelemmel szeretném működtetni. Mennyibe kerülne ennek a legolcsóbb megvalósítása?
Figyelt kérdés
márc. 9. 18:13
1/8 anonim válasza:
Hát én tennék oda annyi akksit hogy 24 óráig biztosan tudjon róla működni, úgyhogy 3000Wh-nyi akksi kellene vagyis 250Ah-s 12V-os akksi - vagy ezekkel egyenértékű akkupakk kell. Egy ilyen akksi kb 220-250ezer forint.
Kell hozzá elég napelemtábla, meg egy inverter ami tölti az akksikat és működik rőla a berendezésed.
2/8 anonim válasza:
Ja, de a legolcsóbb se olcsó.. sok ilyen ajánlat van a neten.
3/8 anonim válasza:
Nem biztos hogy megéri vele foglalkozni 4-7 év alatt térülne meg kb.
4/8 anonim válasza:
Bár lehet 7 év alatt az akkut is cserélni kell, azt nem tudom.
5/8 A kérdező kommentje:
Akkor viszont ez így felejtős, köszi szépen mindenkinek!
márc. 9. 19:11
6/8 anonim válasza:
7/8 Szervizmérnök úr válasza:
"Van egy eszközöm, melynek a fogyasztása 100W óránként"
Tipikus, erről nem bírnak leszakadni az emberek. Fogjátok már fel, hogy a teljesítmény olyan, mint a sebesség. Egy pillanatnyi fogalom.
Ha te azt mondod, hogy az autó sebessége óránként 100 km/h, mindenki hülyének néz. Idézett sor ugyanaz. Hülyeség.
8/8 Szervizmérnök úr válasza:
A teljesítmény mellesleg az energia (Wh) áramlásának a sebessége, hogy érthetőbb legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!