Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ez meg mifene' műszer lehet?

Ez meg mifene' műszer lehet?

Figyelt kérdés

Tálaltam a padláson!

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

ma 04:15
 1/4 anonim ***** válasza:
80%

Ez a késő-szocializmus társadalmi és gazdasági körülményei által inspirált amatőr vagy kisszériás gyártmányú tápegységnek néz ki. A vállszíj miatt nagyon valószínű, hogy terepen szokták használni.

Vagy telefonvezetékek integritását és feszültségtűrését vizsgálták vele, vagy fényképészeti villanólámpát töltött. Mi volt az illetőnek szakmája, aki ezt ott hagyta?

Amúgy véletlenül se dobd ki, hanem add oda valakinek, aki értékeli az ilyen kacatokat!

Bár a tranzisztor és a ferritmagos trafó miatt ez már egy durván "elbillesített" cucc, de mivel népművészeti értéket képvisel, így ajándékként elviheted Szirmai Gábor Budakeszin található Ívfénymvzevmába, aki ezért akár egy egész napig is privát gyűjteménybemutatót és enyészetfilozófia-előadást fog neked tartani.

Szerintem ne hagyd ki ezt az életlehetőséget!

ma 05:14
 2/4 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm!

Villanyszerelő volt a Bácsikám !

Mindig szerelgetett valamit, húú,,

A műhely egyik oldali fala csupa tele volt konektorral , mindenféle fajta kapcsolókkal, mágneskapcsoló meg rengeteg mindennel..

ma 06:36
 3/4 Szirty ***** válasza:

Késői szocializmus?

Én a germánium tranzisztor miatt sokkal korábbra datálnám.

ma 11:27
 4/4 anonim ***** válasza:
#3 - Szirty - egy ilyen méretesebb germániumtranzisztor inkább már csak az elfekvő készletekből szokott az amatőr konstruktőrök kezébe kerülni!
ma 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!