Éjszakai áramu villanybojlert hogy lehet átállítani hogy folyamatosan fűtsön?
Sehogy.
A vezérelt áramot a szolgáltató kapcsolgatja. Te nem tudod bekapcsolni. (35-40 éve bele lehetett nyúlni, faterom gyufával be szokta támasztani a mágneskapcsolót :D)
Át kell kötni a nappali áramra. Kell a kábele végére egy dugvillát tetetni és bedugni a konnektorba.
De persze így tényleg jóval magasabb lesz az áramszámla.
Az un. "éjszakai" áramkörre kötött bojler, hőtároló kályha csak állandó bekötésű lehet, dugaszoló aljzat használata tilos, ami egyébként az életvédelmi biztonságot is szolgálja.
Tiltott beiktatni bármilyen átváltót, mágneskapcsolót is, ami opcionálisan átkötné a fogyasztót a nappali tarifás használatra.
Nyilvánvaló, sokan mondják, "én házam az én váram", úgyse látja senki.
Ezt már mindenki maga tudja, hogyan akar megbukni, mindenesetre tudomásom szerint ezek nagyon szabálytalan dolgok.
Abban nincs semmi szabálytalan ha vezérelt áramkörről a bojlert tartósan átkötik az állandó áramra és onnantól arról üzemel.ű
Persze ez nagyobb villanyszámlát eredményez.
Szerintem az a szabálytalan ha átkapcsolgatás van valamilyen módon (kézzel vagy automatikusan) hogy amikor van vezérelt akkor arról menjen amikor nincs, akkor meg az állandóról. Vagy az ha a vezéreltről nem engedélyezett fogyasztót táplálnak. Meg a kettő kombinációja.
"...átállítani hogy folyamatosan fűtsön?"
Ez meg eleve hülyeség, mert ha nem akarod felrobbantani akkor jobb ha kikapcsol amikor felfűtött... :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!