Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hova vannak elmentve a képeite...

Hova vannak elmentve a képeitek és stb?

Figyelt kérdés
Szervizbe kellene vinnem a laptopom, de a biztonság kedvéért szeretném máshova is lementeni a képeket, videókat, dokumentumokat. Elég mondjuk a Google fotókra feltölteni vagy valami mást (is) szoktatok?

jan. 21. 13:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
1TB-os külső vinyó [link]
jan. 21. 13:51
 2/5 anonim ***** válasza:
74%

"Elég mondjuk a Google fotókra feltölteni"

Nem. Ha valami tényleg fontos, arról több példányban kell biztonsági mentést készíteni.

A biztonsági mentés 3-2-1 stratégiája ( [link] ) szerint:

- minimum 3 példányban, vagyis három különböző meghajtón

- amiből minimum kettő lehet lokális példány (ami lehet külső merevlemez is)

- minimum egy pedig valami távolabbi helyen - más helyiség, épület,... - tárolt - ebbe belefér a felhőtárhely is

jan. 21. 15:02
 3/5 anonim ***** válasza:
74%
Ja igen ez a jogi megfelelője, ez az eljárási rend maradjon meg állami szerveknél, kérdező rakd ki egy pendrivra azt csá! De ne a Google fotókra rakd fel mert abból sipákolás lesz.
jan. 21. 17:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem 3 példányban vannak meg az adataim, 1 a gépen, illetve 2 különböző külső merevlemezen.

Egyetlenegy helyen tartva nincsenek az adatid biztonságban, mert ha tönkremegy, elvesztek az adatok.

jan. 21. 17:56
 5/5 anonim ***** válasza:
78%

Nekem a fontos adatok fent vannak a laptopon, egy külső merevlemezen és az iCloud Drive-on is (előfizetek az iCloud+ ra). Informatikusok azt mondják, hogy minden adatot három példányban ajánlott tárolni, amiből az egyik fizikailag más helyen van.

Ha a gépemmel van gond, akkor a külső merevlemezről a leggyorsabb és legegyszerűbb helyreállítani, ez a gyakoribb, így már kétszer is jártam, ha nem lett volna mentésem, akkor minden adatom elveszett volna.

Neked a legkényelmesebb és legolcsóbb megoldás, ahogyan fent írták egy külső merevlemez lenne. Ennek kb. 10 év az élettartama, de ennél lehet hosszabb és rövidebb is, illetve fájlrendszer hibák is előfordulhatnak, különösen ha nem szakszerűen távolítod el (a windowsban rá kell menni a hardvereszköz biztonságos eltávolítására, csak utána húzhatod ki). Sajnos a testvérem járt úgy, hogy mindkettő egyszerre hibásodott meg, tehát ez sem 100%-os megoldás. Az online felhő tárhelyek (pl. iCloud Drive, Google Drive, Microsoft OneDrive, Dropbox) az adattárolás biztonságos módjai, mivel a szolgáltató redundáns módon tárolja az adataink, azaz tükör háttértárolókon több példányban. Egy ilyen szolgáltatáson az adatvesztés esélye szinte nulla (gyakorlatilag csak adatközpont tűzben tudna megsemmisülni, mert a redundáns tárolással a hardver hiba ki van zárva). Persze fontos a biztonságos jelszó, és két lépcsős azonosítás használata. A hátránya, hogy ingyen nem nagy tárhelyet adnak, a Google Drive 15 GB-ot, ingyenesben ez a legtöbb. Ha pedig előfizetünk, akkor egy év alatt többe kerül, mint egy külső merevlemez. Persze fontos a megbízható szolgáltató választás is, a fent írt négy biztosan jó, én az iCloud-ot tartom a legjobbnak, mivel ez mögött az Apple áll, ami mindig is a prémium termékeiről és szolgáltatásairól volt ismert. Én havi 1290 Ft-ot fizetek a 200 GB iCloud+ tárhelyre, azaz egy év alatt 15.480 Ft, ennyiért van már 1 TB-os külső merevlemez is, tehát sokkal drágább, mint egy külső merevlemez. Ezen csak a legfontosabb adataimról van mentés, így beleférek a 200 GB-ba, azok után, ahogyan a testvérem járt (minden adata elveszett és nem találtunk megoldást, hogy vissza állítsuk), én úgy gondolom megér havi 1290 Ft-ot. Nekem is rengeteg családi fényképem van, meg sok évnyi munka és anyag, ez ha elveszne, sokkal nagyobb veszteség érne, mint amennyit fizetek azért, hogy ez ne történhessen meg.

De ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, mennyire fontosok az adatai, elég egy külső merevlemez, ingyenes felhő tárhely (ha nincs sok adatunk), vagy inkább fizet azért egy havi fix díjat, hogy ne fordulhasson elő adatvesztés.

jan. 22. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!