Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A személyigazolványhoz kapott...

A személyigazolványhoz kapott PIN kódot hol lehet újra igényelni?

Figyelt kérdés
Amikor személyi igazolványt csináltattam, kaptam hozzá egy kártyát amin volt egy aktiváló PIN kód, ezt kidobtam a kukába, lehet új PIN kódot igényelni az aktiváláshoz?

ma 12:05
 1/2 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Nekem megvan még az A4 lappal együtt, amire ráragasztották.

A kártyán szerepel egy aktiváló PIN-kód, ennek segítségével adható meg az egyéni PIN-kód.

Van rajta egy PUK-kód, ami nem módosítható, a szöveg szerint csak a kormányablakban való személyes megjelenés útján aktiválható ismét, ha valaki 10-szer elrontaná és letiltódna.

Arról nincs szó, hogy kukázás esetére náluk is tárolva lenne.

Továbbá megadnak egy telefonszámot, itt tudsz érdeklődni, email-cím is van:

[link]

ma 12:37
 2/2 anonim ***** válasza:
Azon a kártyán volt rajta a PUK kód, ha a PIN-t 3x elrontod azt megadva tudsz újat csinálni. Ha az sincs meg, vagy 10x elrontottad, új igazolványt kell csináltatni.
ma 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!