Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Vérmyomásmérőm, 4 db ceruza...

Vérmyomásmérőm, 4 db ceruza AA elemmel működik, milyen, melyik fajta, Márka, stb, akkumulátort és töltőt kellene vennem hozzá?

Figyelt kérdés

(Nem túl drágán)

Kis pénzem van.

jan. 12. 05:44
 1/10 anonim ***** válasza:
35%

A ceruza elemek feszültsége 1,5 V.

Az akksiké csak 1,2 V

Nem biztos hogy az aksikkal jól fog működni a készüléked mert összesen 1,2 V hiányozni fog. Először egy próbát kellene tenni kölcsön akkumulátorokkal, hogy egyáltalán életképes -e az ötlet.

jan. 12. 06:39
 2/10 anonim ***** válasza:
69%

Nekem is elemes vérnyomásmérőm van, vettem hozzá egy jó minőségű, DC 6V adaptert (van rajta adapter-csatlakozó), így csak be kell dugni a konnektorba és azonnal működik is.

Ha nincs rajta adapter-csatlakozó, lehet venni olyan kábelt, amelynek egyik végén ceruzaelem-nagyságú "elem" található, beteszed a készülékbe, meg a hozzá kapott elemhelyettesítőket is és USB-ről működik.

jan. 12. 07:25
 3/10 anonim ***** válasza:
#2 Tudsz valami márkát, elnevezést ajánlani? Hogyan keressem a guglin?
jan. 12. 11:00
 4/10 anonim ***** válasza:

Vérnyomásmérőd típusa és "DC adapter" - ha van rajta adapter csatlakozó.

Másik, hogy megnézed az adapter dugó típusát és olyan adaptert veszel (vagy átalakítót veszel hozzá az adapter dugóra, ami kompatibilis vele)

A másik megoldás a próbaelem:

Nemrég magyar webshop-on is találtam ilyet, de most nem. Ali Express oldalról olyan kb. 1800 Ft értékben rendelhető. Kiválasztod, hogy 6 Volt szett kell és olyat küldenek.

jan. 12. 12:05
 5/10 anonim ***** válasza:
Vérnyomásmérőd konkrét modelljét, altípusát stb leírod? Próbálok segíteni.
jan. 12. 12:06
 6/10 A kérdező kommentje:
G-Med, Felkaros.
jan. 12. 12:10
 7/10 anonim ***** válasza:

Több vérnyomásmérő is van e gyártótól, itt találtam adaptereket:

[link]

Itt pedig G-Med 126 vérnyomásmérőhöz:

[link]

Ha egyik sem az:

Google-be írd be: G-med utána vérnyomásmérőd típus számát és DC adapter vagy hálózati adapter

jan. 12. 22:36
 8/10 anonim ***** válasza:
Akárhogy is, az Eneloop, ami nem elem, hanem akku, a legjobb.
jan. 12. 23:40
 9/10 anonim ***** válasza:

Teljesen jó az elemek helyett egy jobbfajta NiMH akku. Az első válaszoló csak azt felejti el, hogy az elem csak terheletlenül 1,5V, terhelésre jobban ejti a feszültséget, mint egy akku, mert nagyobb a belső ellenállása.

Eneloop gyártmányú akkukat javaslok, de nem Eneloop töltővel, mert azok nem a legjobbak. Bármilyen automata töltő jó hozzá, ami töltés végén automatikusan kikapcsol, és nem tölt 1 ampernél nagyobb árammal.

jan. 12. 23:44
 10/10 anonim ***** válasza:

Lehet hogy jobb a hálózati adapter az akku helyett - ha van a vérnyomásmérőn DC csatlakozó.

Nem merül le, nem kell töltögetni és töltőt is venni, kivenni-betenni (mert adapter-csatlakozón át nem lehet tölteni valószínűleg, mert meg van oldva hogy ne továbbítson áramot.

Adaptert meg bedugod ha mérni kell.

Ha memória-funkciót is használsz, az mondjuk nem tudom megtartja -e az adatokat ha nincs feszültség alatt, ilyen szempontból lehet mégis jobb lenne az akkus megoldás.

jan. 13. 09:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!