Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » 1000 mbps internetem van...

1000 mbps internetem van itthon (DIGI/One) viszont a speedtest szerint 80 mbps. Egyik ismerősömnek a Telekomnál van 1000-s internete és ha ott mérem 600-800 mutat. Az én internetemmel/routeremmel van a baj vagy ez teljesen normális?

Figyelt kérdés
(Teljesen laikus vagyok és hülye hozzá)

jan. 2. 18:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Olyan PC-vel/laptoppal mérted, amiben gigabites a hálókártya és az utp kábel is minimum cat5e volt?

Gondolom nem, wifin rámértél telefonnal.

Jó eséllyel a digis routert használod wifire is, ami wifi 4-es eszköz, azon a 80 is csoda hogy kijött.

Telekomon azért tudsz többet mérni, mert ott a HGW alapból megközelíti a vállalt sebességet wifin is.

Amit tehetsz:

Veszel egy AX besorolású wifi routert, amit összekötsz a digis routerrel, és azon keresztül wifizel, meg fogsz lepődni, ki fogod mérni amit a Telekomnál is.

Ha kicsit utána olvasol:

Digi router menjen bridge módba, ebben az ügyfélszolgálat segít, és a routered tárcsáz be PPPoE-vel

Ezt egyszer kell megcsinálni, utána patika a net, ha van ismerős, kérd meg hogy segítsen, kb fél óra az egész művelet (az eszközök beállítása, bridge megkérése)

jan. 2. 18:32
 2/6 anonim ***** válasza:

[link]

egy ilyen megoldaná a gondod, nem drága, és az appja is egész jó

anyáméknak ezt vettem, távolról elérem ha van valami nyűgjük, ennél többet nem tennék bele ha totál laikus vagy

jan. 2. 18:34
 3/6 anonim ***** válasza:

B opció: most hogy a Digi is One lett, várható hogy jobb HGW-t (routert) adnak

Eddig Telekom adta a legjobbat, de a Voda/UPC is egész tűrhetőeket adott, Digi meg az ilyen nagyon gatyákat.

Ne értsd félre, kábelen szuperül tudja a sebességet, a TV adást is korrektül adja, de a wifi annyira gyenge ezekben, hogy bele se kellett volna rakni.

10-12 éves elavult chipek vannak benne.

Hátha az egyesüléssel megnyílik az ajtó és lehet jobb eszközre pályázni, ha lejelented hibára.

jan. 2. 18:38
 4/6 anonim ***** válasza:
39%

nekem is telekomos 1000-es van és 940/940 környékér mérek mindig

A 80 nagyon nem jó, valami gond van.

jan. 2. 18:54
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Feltöltés 479, letöltés 136. Mindez kábellel, nem wifivel. Telekom.
jan. 2. 22:59
 6/6 anonim ***** válasza:

Sebességet sosem wifin, hanem kábelen mérünk és a szolgáltató eszközét nem használjuk, mert mind hulladék. Saját router kell.

Egyébként a Digi-ből hogy One lett, jobb nem, csak rosszab lesz a szolgáltatás, hiszen a 4iG-nek nem érdeke a minőség, csak a profit a lényeg.

jan. 3. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!