Miért tetűlassú az internetem?
Előfizetés szerint 30 Mbps-nak kellene lennie, ehelyett mostanában a speedtesten az eredmény nem éri el az 1 Mbps-os letöltési sebességet..
Pedig régen nem volt semmi baj vele, most meg a böngészőben a lapokat alig hozza be.
Telekom előfizető vagyok, Google Chrome-ot használok, és egy TP-Link USB-s antennás wifi adapterrel csatlakozok az internethez, ezeket az információkat csak azért, hátha kellenek.
Aki tud lehetséges okokat felsorakoztatni, előre is köszi!
Dugd össze a gépet közvetlenül a modemmel, és nézd meg úgy. Ha szintén rossz, reklamálj a szolgáltatónál. Ha úgy jó, a hibát magadnál kell keresni.
Utóbbi esetre tipp: Szomszéd wifi ugyanazon a csatornán okozhat ilyen hibát, zavarják egymást. Mérd be, hogy a szomszédok mely csatornákon vannak, és a lehető legtávolabbira állítsd be a tiédet.
Közvetlen UTP kábeles kapcsolattal is ilyen lassú?
Ha igen, akkor a szolgáltató tehet róla valószínűleg.
Ha nem, akkor a Wi-Fi kapcsolattal van valami.
Én is jobb szeretném kábellel összekötni, mert sokszor el is megy a jel, és akkor le kell csatlakoztatnom az adaptert és újra bedugni (mert ha lecsatlakoztatás nélkül kihúzom akkor kékhalál -.-), és ez idegesítő.
De a modem az a földszinten van, én meg az emeleten, és nem lett úgy megoldva hogy fel legyen vezetve egy jó hosszú kábel az emeletre, sajnos.
Egyébként hogyan kell bemérni, hogy mely csatornákat használják a szomszédok wifijei? Meg egyáltalán azt hogy én melyiket, és hogy kell átállítani?
Mivel egyelőre a kábeles megoldás nem elérhető számomra, megpróbálkoznék ezzel a wifi csatorna manipulálással, csak ahhoz több információ kellene, mert nem tudom hogyan kezdjek hozzá.
Windowsra: inSSIDer
Androidra: Wifi Analyzer
Amúgy nem kell kábelezni. Az elektromos hálózaton keresztül is megoldható a LAN kábeles kapcsolat, úgy nevezett PowerLine adapterekkel. A hátránya hogy nem túl olcsó, viszont sokkal stabilabb, gyorsabb, mint a Wi-Fi.
Nem érdekes :)
Köszönöm a segítséget, most egyelőre úgy tűnik hogy megjavult!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!