Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Recseg a hangszóró a kocsiba,...

Recseg a hangszóró a kocsiba, miért?

Figyelt kérdés

A problémám a következő, adott egy opel astra H, melyben jelenleg nem a saját fejegysége van bekötve, hanem egy ilyen:

[link]

Annó a G astrámban is ez volt ott teljesen jól működött és eleinte ebben a kocsiban is jól szolgált. Viszont történt egy eset, egyik napról a másikra nem szóltak a hangszórók a kocsiba. Mikor leszedésre került az ajtó kárpit, akkor láttam, hogy megszolgált a gyári hangszóró, a maga több mint 20 évével és rendes lyukas volt a peremei.

Ezek ki lettek mindkét oldalt cserélve és egy noname hangszórók kerültek be, mondván szerelő szerelte be, nekem nem voltak nagy igényeim, csak legyen benne valami, és ilyet tudott beletenni.

[link]

Ezzel annyi volt a gond hogy a kedves szerelő aki beszerelte jó drágán el is rontotta a hangszórót, ez a koaxális hangszórónak a közepe ami fixen állt, úgy szerelte be hogy lötyögött. Eleinte azt hittem hogy ez a gond, mert vezetés közben 5 perc zenehallgatás után mindig a vezető és csak a vezető oldali hangszóró elkezdett recsegni, volt amikor már annyira nem bírta hogy nem is szólt. Ezt megelégelve én vásároltam bele hangszórót, hogy ez elég lesz arra, hogy ne a csöndben kelljen ülni, ha vezetek. Ezt a hangszórót sikerült vásárolnom:

[link]

A hangszóró beszerelésre került és viszonylag az árához és tudásához képpest szépen is szólt. Na ez a baj hogy csak szólt. Ugyanis a probléma még mindig ugyanaz, 1-2 zenét még meg-meg hallgatok rajta élvezetesen, de ez is el kezd pár perc után, torzítani, recsegni. A hangszórók mellett a kis magassugárzók is gyáriról cserélve lettek a hetz típusúra, mely a hangszóróhoz járt. De szintén csak a vezető oldali hangszórónál van ez a jelenség amikor is mindkét, a magassugárzóból és az ajtóba szerelt hangszóró is csak recseg egy idő után mint állat. A kábelezéssel nem hiszem hogy gond lenne,de előfordulhat viszont, kedves szerelőm legalább azt normálisan kötötte be ezért gondolom hogy nem hiszem hogy azzal van gond,ellenőrizve volt. De akkor mi lehet a gond? Mi okozhat ilyen hibát? Talán valami oknál fogva a fejegységem megadta volna magát? vagy mi okozza ezt a furcsa jelenséget a vezető oldali hangszóróknál? Ez az utóbb beszserelt hertz hangszóró viszonylag nem egy annyira gagyi fajta, gondolom én és sérülése és hibája sincs.

tegnapelőtt 00:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Túl van vezérelve az (mp3)zene, én így jártam egyszer. Recsegett a Maidentől a Brave New World.
tegnapelőtt 00:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem simán kontakthiba. Ezek a szerelők szeretnek forrasztóvízzel mókolni, de letörölni már nem tudják és úgy szépen megmarja a vezetéket idővel.
tegnapelőtt 03:30
 3/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:

"aki beszerelte jó drágán el is rontotta a hangszórót, ez a koaxális hangszórónak a közepe ami fixen állt, úgy szerelte be hogy lötyögött."

Biztos vagy benne, hogy nem csak elengedett a gyári ragasztás (az is már csak a beszerelés után, így nem is tudhatott róla?), hanem a gonosz szerelő már direkt úgy szerelte be?

Bal-jobb hiba esetén logikus módon felcseréled a bal-jobb bekötést és utána vársz.

Hogy a hiba átmegy a másik oldalra, vagy nem megy át.

Elöljáróban annyit mondanék, létezik ilyen végfokhiba.

Ha már a vezetékelés testzárlatát is kizártad, ami egyébként is azonnali problémát okozna, csak itt is van egy kis trükkös dolog, hadd ne részletezzem, ami még nem zárja ki, hogy be lett nézve valami.

tegnapelőtt 07:40
 4/8 feri 45 ***** válasza:
Keress egy olyan szerelőt, aki a fejegységet kiszereli a kocsiból, majd a műhelyében aksira (esetleg szerviz tápra) kötve beméri. A fejegységen fokozatról-fokozatra műszeres vizsgálatot végez. Lényegesen előre fogsz lépni a problémában. Szerintem a jelenség nem barkácsolás szintű munka! Üdv: H.F. BUÉK!
tegnapelőtt 10:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Cseréld fel a fejegységnél a két oldalt.

Így megtudod hogy a fej hibája-e.

Ha nem, akkor megcseréled a két oldali hangszórókat.

Ezzel a kettővel tuti megvan hogy mi a hiba.

tegnapelőtt 12:28
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm utánna nézek. A 3 as számú válaszolónak annyit, hogy nem a szerelőket akarom általánosságban leszólni, de vadi új hangszóróról volt szó ami neten 8-9k, ő megvette bele 16 ért mondván hogy csak ez volt és még ugyanannyi szerelési költséget felszámolt azért hogy ugyanolyan sz@r lett a vége. De ez már legyen az én bajom, hogy lehúzott.
tegnapelőtt 12:49
 7/8 A kérdező kommentje:
A koax hangszóró bekötésekor szintén csak bal oldali hangszóróból és magassugárzóból lehetett hallani a recsegést, az új hertz hangszorónál szintén annyi különbséggel hogy a magassugárzó is cserélve hertz félére és ugyanúgy recseg a hangszóró és a magassugárzó is csak a bal oldalt.
tegnapelőtt 12:57
 8/8 feri 45 ***** válasza:
Még mindíg nem tudjuk, hogy a bal és jobb csatorna közül melyik recseg! Azért ajánlották neked, hogy cseréld fel a két hangszórót. Azt is megteheted, hogy külső hangszórót egyszer a jobb, majd a bal csatornára kapcsolva eldöntheted, hogy a csatorna erősítőből jön-e a recsegés. Ezért javasoltam a szervizt. Ők ott kizárják a hangszóró vagy erősítő (csatorna) hibát. Az én tapasztalatom szerint sok oka van a recsegéseknek. Lehetetlenség felsorolni ezeket. Üdv:H.F.
ma 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!