Miért világít halványan a LED reflektor kikapcsolt állapotban?
Vettem 5 kisebb LED-es reflektort a kocsibejáróhoz és a garázs külső részére (30méter kb). Korábban hagyományos izzószálas égők voltak, ezt cseréltem le. Az izzókkal semmi gond nem volt, de ezek a LED reflektorok halványan/gyengén világítnak megállás nélkül lekapcsolt állapotban is. Ha felkapcsolom akkor sokkal-sokkal erősebben világítanak, de kikapcsolt állapotban is 0-24 világítanak gyengén. A ház többi részén is le lett minden cserélve LED-re, ott semmi ilyet nem tapasztalok.
Ez miért van? Mi lehet a gond? Biztos jól kötöttem össze őket, már 2-szer szétszereltem, sima izzót is visszaraktam a végére, annál nem volt ilyen jelenség.
Áthúz valahol a fázis, vagy a kapcsoló nem a fázist bontja? Lehet ebből gond? Engem nem zavar, szerintem így havi 100ft-ot se fogyasztanak, de nem vagyok villanyszerelő, nem akarok bajt :)
Valószínűleg a kapcsoló nem a fázist szakítja meg, a vezetékeknek pedig van egy minimális kapacitása, amit az izzó meg se érez, de a LED annyival kevesebb energiával működik, hogy ez a kevés már elég neki halvány ragyogáshoz.
Ha világítós a kapcsoló, az is okozhatja ezt, a világítása a fogyasztón keresztül működik. Itt is, az izzónak az a kis áram semmi, de a LED-nek már elég.
"egy háztartási gépnél már tönkre tudja tenni a gépet "
Vagy nem.
Szerinted hogyan tenné?
Ha hosszú a kábel, akkor kapacitív úton is folyhat annyi áram, ogy halványan pislákoljon.
Ha zavar, ellenőrizd, hogy a kapcsoló a fázist szakítja-e.
zen kívül a lámpa kötődobozába tegyél be a fázis és a nulla közé egy kb 33-68nF közötti 400V~ kondenzátort, meg fogja enni ezeket a kis áramokat, de bekapcsolva nem zavar be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!