Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Véletlenül pár csepp vizet...

Véletlenül pár csepp vizet öntöttem az elosztónak az egyik dugaljába. Nem tudtam kihúzni az áramból, mert egy szekrény mögött van bedugva, amit nem tudok elhúzni, kitöröltem egy száraz zsepivel, megrázhatott úgy az áram, hogy nem tudok róla?

Figyelt kérdés
Illetve ha nem lett rövidzárlat meg semmi, mit csináljak az elosztóval? A szekrényt nem tudom elhúzni
dec. 9. 07:35
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Mármint a dugaljt töröltem át
dec. 9. 07:39
 2/12 A kérdező kommentje:
nem éreztem semmit
dec. 9. 07:57
 3/12 A kérdező kommentje:
Ja és hála istennek nem is lekapcsolós hosszabbító
dec. 9. 08:01
 4/12 anonim ***** válasza:

Hát ha megráz az áram, azt meg fogod érezni, nyugodt lehetsz.

A dugaljat fejjel lefelé kellett volna ütögetni valamihez, hogy ha a belsejébe is ment víz, az kijöjjön. Utána meg egy napig, vagy kevés víz esetén fél napig nem használni azt a részt. (A nagyon sok víz már eleve zárlatot okozott volna. Ha nem tette, akkor kb. azonnal is lehetne használni, de jobb a békesség.)

dec. 9. 08:02
 5/12 A kérdező kommentje:
Ütögettem utána, nem jött ki belőle semmi. Pár csepp volt, nem csapta le az áramot. Akkor nyugodt lehetek, nem áll le a szívem mondjuk egy hét múlva emiatt?
dec. 9. 08:07
 6/12 anonim ***** válasza:

Az áram azt csinálja, hogy összerándulnak tőle az izmok. Ha a kezedet éri komolyabban, akkor esetleg csak azt veszed észre, hogy valaki állon vágott, és aztán kis idő után rájössz, hogy te magad voltál.

De az ilyen hálózati 230 V inkább csak akkor veszélyes, ha átfolyik rajtad. (Főleg a szíveden.) Azaz, a másik kezed vagy a lábad valami vezető anyaghoz ér, vagy pl. vízbe lóg, és így a feszültség tovább tud haladni. Ha csak egy pillanatra hozzáér az egyik kezedhez, miközben szigetelő anyagon állsz, akkor csak egy összerándulás lesz, ami jellemzően csak a kezedet éri.

dec. 9. 08:15
 7/12 A kérdező kommentje:
Papucsban voltam a parkettán.
dec. 9. 08:16
 8/12 A kérdező kommentje:
Legfeljebb a papucs alja érintkezhetett pár csepp vízzel a földön, de szerintem feltöröltem / eljárkáltam, ha volt is.
dec. 9. 08:20
 9/12 anonim ***** válasza:
A papucs talpa is szigetel, meg maga a parketta is. Az áramnak nincs hová folyni.
dec. 9. 08:34
 10/12 A kérdező kommentje:
azt nem tudom, műszálas bő nadrágom nem ért-e hozzá a parkettához, mef a pulcsim is műszálas
dec. 9. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!