Működhet egy olyan erősítő építős hobbi projekt, hogy nem nulláról lenne tervezve az alap, nem is DIY modulokkal, hanem egy konkrét gyártónak 10+ éve, illetve máig piacon lévő típus sorozatának, egy konkrét darabjáról lenne másolva? (Részl. lent)
A kérdésből kikövetkeztethető, de azért pontosítok.
Kezdő vagyok a hobbielektronika világában.
A forrasztásaim már egész szépek, be is mérek már ezt-azt, vagyis az sem teljesen vakfolt.
nyilván ennek sem csak úgy neki esek majd, hogy megnézem a gyári lapon mi hová van forrasztva és ugyanoda rápörkölöm alapon.
Lesz mellettem szakmai segítség, de jelenleg nem tudom felvenni a kapcsolatot az illetővel
aki majd mutatja az utat és rácsap a kezemre, mielőtt kisebb, nagyobb hibát, vagy végzetes baklövést követnék el.
Azért a körülményesség, mert a leírás nem egy otthoni hifi erősítőre vonatkozott, hanem egy aktív referencia monitor hangfal
beépített erősítőjére, és a pontosság kedvéért ez egy darab D osztályú erősítőt jelent, hangfalanként.
A hangfal típusa: Focal Alpha 50 Evo
Az érdekelne, hogy érdemes-e foglalkozni vele? A cél igazából csak maga az építési folyamat és a tanulás.
Mit, mivel, milyen sorrendben, hogyan, milyen alkatrészekkel, mely gyártóktól,
felmerülő problémákra más módok, alternatívák, kompromisszumok, ha az eredeti megoldások esetleg nem elérhetőek, nem kivitelezhetőek, stb.
Ez nem kezdőnek való projekt.
Ha egy jó erősítő létrehozása a cél, akkor nem gazdaságos otthon erősítőt építeni, rondább, drágább és rosszabb lesz. Vadássz egy Denon vagy egy Marantz erősítőt használtan, és probléma letudva.
Hobbi projektként meg szórakozhatsz villogó ledekkel, időzítővel, pic programozással...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!