Van valahol egy egyszerűsített táblázat arról, hogy mik azok a frekvenciák, amiken bármiféle engedély nélkül is szabad kisteljesítményű rádiókommunikációt folytatni? Illetve hogy mik a megengedett adóteljesítmények?
"Szerintem nincs 1.9GHz körül szabadon használható frekvencia."
Az 1880-1900 MHz a DECT telefonok által használt sáv - gyanítom a kérdező erre gondolt (az alábbi topikokat is gyanítom a kérdező nyitotta https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__egyeb-.. illetve https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__egyeb-.. ) - azok használata - bizonyos korlátok között - szabad.
Az elsőként linkelt kérdést igen, én nyitottam. Az utóbbihoz már semmi közöm.
🙂
Igen, próbálom kitalálni, hogy hogy tudnám a DECT bázisállomásom hatótávját kitolni. Felmerült bennem az aktív erősítési lehetőség... De a ChatGPT is 250mW-ot említett (csak most valamiért rohadt körülményesen kellett neki könyörögni, mert mindig az NMHH oldalára irányított, ahol én meg elvesztem a PDF-ek között), akkor ez meg nem opció, mert a kézikönyv szerint ezt már tudja alapból a készülék.
Szóval az NMHH-t meg nem akarom magamra hivatni. 🙃
Kertes házas övezet, de az egyik szomszédom egy nagyon nagy valaki FIDESZ-es embör... Ráadásul állítólag az egyik nagy kommersz rádiónak a tulaja v. valami vezetője is volt, vagy talán még mindig az.
Szóval Ő lehet, hogy amint kicsit zajos neki az adás a 2 méteres plazmatévén, elkezdene "arcoskodni". 🙃
Persze azt már neki visszafele lehet, hogy este 11-től hajnali órákig ott randalírozik hangosan vigadozva a fiacskája a gucci táskás latexnadrágos csajaival... 🙄
"Szóval Ő lehet, hogy amint kicsit zajos neki az adás a 2 méteres plazmatévén, elkezdene "arcoskodni". 🙃"
A TV adás 474-690 MHz-en van:
a DECT telefon 1880-1900 MHz-en, így egymástól távol vannak.
Attól, hogy te megnöveled a DECT telefonod kimeneti jelszintjét pár dB-lel, attól neki a TV-jén nem lesz zavar.
"Amúgy... az esetleg segíthet, ha a bázisállomásra kapcsolt tápfesz.t 5.5V-ról megtolom 6V-ra?"
Nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!