Ha ebből a kis szirénából kiszereltem az elektronikát, akkor tulképp bármekkora teljesítménnyel küldhetek rá hangot?
1. Ugye alapból egy kis panel van benne, ami a szirénahangot generálja.
2. ezt kiszedtem, de attól még ugyanúgy megmarad a 2 szál kivezetés
3. eddig csak URH rádiót kötöttem rá kihangosításnak, tökéletesen működik is sima speakerként, de vajon ha ráengedek 100W-ot, mi történik?
(eddig max 15W-ot engedtem rá, azt kihangosította tartósan is)
A citált oldalon írják:
"Teljesítmény: 20 W"
te 15 W-ot küldtél rá, azt még elviseli.
"vajon ha ráengedek 100W-ot, mi történik?"
Gyaníthatólag tönkremenne, mivel a nominális teljesítmény ötszörösét küldenéd rá.
De mit találtál benne, piezokerámia vagy dinamikus sugárzót? Nekem úgy rémlik, piezo szokott ezekben lenni, ami csak közép-magas tartományra alkalmas.
Ha túlterheled, károsodik az is értelemszerűen.
Ha dinamikus hangszóró lenne, azt sem tervezik mélysugárzónak, mert minek. Maga a tölcsér sem arra való.
na de kiszedtem belőle minden elektronikát. azt se értem, hova megy a 2 szál vezeték most, mert azt a részt nem tudom már lebontani, de túl sok minden nem lehet ott eleve a kis hely miatt.
szeerintem az a 20W teljesítmény is erős túlzás még eredeti állapotában is, hát az 1-2W max. én valós 15W-ot küldtem rá erősítőből, és meglepően hangos lett egyébként (szirénahangot küldtem rá MP3-ban az erősítőre, és ezt ki erre a hangsugárzóra). sokkal erősebb és persze más tónusok lettek, mint eredetileg, de ez is volt a szándék.
ezek szerint azt a 20W-ot komolyan kell gondolni?
2
mi volt benne? egy sima kb 3x4 cm-es áramkör, sajnos már nincs meg, nem tudom lefotózni. de mindenképp érdekes, hogy nem igen tudták megkülönböztetni hogy az eredti 100W-os sziréna szól vagy ez a kis gagyi.
Végül is a hangosságérzet a lényeg, nem? Mert ha kisebb vagy más éertékekkel is ki lehet hozni ugyanazt a hangosságérzetet, akkor lehet az 15W is.
Sőt, milyen jó is lenne.
Nálunk dB értéket mérnek a műszakin, és kíváncsi lennék, vajon ennek a kis vacaknak mennyi lehet. Mert így fülre egész jó.
Aztán az egyes gyártók ugye arról híresek, hogy a magasabb vagy az alacsonyabb hangokat részesítik előnyben, és szerintem a mélyebb hangok sokkal jobban terjednek, sokkal jobban hallhatóak, mint a magasan visítók, hiába ugyanaz elvileg minden érték (kivéve a frekvencia).
Én csak kísérleteztem vele, de őszintén szólva szrirntem a kutyának nem tűnne fel, ha holnap lecserélném a mentőn erre (legalábbis a korábbi szériás mentőn, mert az újakra már duplát tesznek, na de 200W nem játék már ...).
????
Az hogy kipróbáltam 2 mentőn. ennyi. De olyan mindegy, a típus és a W volt a lényeg, na meg az adott erősítő frekvenciája.
Egyébként hallottál már amerikai szirénát, főleg a rendőrökét? Ők elkezdték csakis a legmélyebbeket hazsnálni, és brutális a különbség már 30W-on is.
érdemes ide bármit írni még? igen, itt a szobámban gyűjtöm őket, de amúgy tűzoltókat is gyűjtök....
az agyam eldobom, milyen meberek vannak itt komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!