Mi a különbség?

Figyelt kérdés
Pár hete olvastam az interneten hogy egy hálózati szerelőt áramütés ért munka közben (20kv) és meghalt. Viszont a rohamjárörök dokumentum sorozatban szoktam látni hogy az ottani rendőrök sokkolója 50 kv-os és attól csak percekre bénul meg az áldozat. Hogy hogy több mint dupla annyi feszültség és teljesen más a végeredmény? Nem vagyok szakmabeli csak kíváncsi ember :D Ha valaki leírná konyhanyelven megköszönném. Illetve ha valaki érez affinitást még van pár ilyen kérdésem a témában. :D
ma 20:06
 1/9 anonim ***** válasza:

A sokkoló esetében nagy a frekvencia, kicsi az áramerősség és az elektródák távolsága (és még így is akadnak halálos áldozatok):

"A typical TASER device can operate with a peak voltage of 50 kilovolts (1200 Volts to the body), an electric current of 1.9 milliamps, at for example 19 100 microsecond pulses per second"

[link]

A távvezetéknél meg nagy az áramerősség, alacsony a frekvencia, és a két "pólus" a szerelő keze és lába (vagy másik keze) között alakul ki, így a ménkű áthalad a testén.

ma 20:23
 2/9 anonim ***** válasza:
64%

"Mi a különbség?"

Az áramerősség.

ma 20:24
 3/9 anonim ***** válasza:
A feszültség mellett az áramerősség se mindegy, és ez az ami igazán öl ha nagy,még ha mellé alacsony feszültseg is társul.
ma 20:27
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor gondolom az ilyen sokkolók nem adnak le 1A-sem?!
ma 20:29
 5/9 anonim ***** válasza:

0,2A egy sokkoló.

Illetve az elektródák távolsága se mindegy, ahogy írták.

ma 20:56
 6/9 anonim ***** válasza:

Az átadott energia számít.

A sokkoló a másodperc tört részéig adja az áldozatra a nagyfeszültséget.

A távvezeték pedig folyamatosan másodperceken keresztül.

ma 20:58
 7/9 A kérdező kommentje:
Hát én úgy tudom ott is van valami autómatika ami lekapcsol ilyenkor. Nem?
ma 21:03
 8/9 anonim ***** válasza:

"Hát én úgy tudom ott is van valami autómatika ami lekapcsol ilyenkor. Nem?"

Van olyan is. De nem ennyire érzékeny.

Szóval ne keverd a szezont a fazonnal.

ma 21:11
 9/9 A kérdező kommentje:
Ja nem dehogy, csak érdeklődöm.
ma 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!