Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Holnap egy rakás készpénzt...

Holnap egy rakás készpénzt adnak. Pénzvizsgálóm nincs, de műkörmös UV lámpám van. Az is jó?

Figyelt kérdés
Sajnos csak így este jutott eszembe, holnap meg már átadás van.

nov. 27. 22:00
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Igen, bármilyen UV -s. Akár az a gagyi toll is, ami sulisoknak van.
nov. 27. 23:32
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Majd a NAV is bekopog akkor.
nov. 27. 23:35
 3/10 anonim ***** válasza:
84%

[link]

Több jelzése van, ezek jó részét szemmel/kézzel is lehet ellenőrizni.

A körmöslámpád uv-a fényű.

Ha van pénzed, otthon ellenőrizd hogy lehet felismerni.

nov. 28. 00:45
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekiállsz egyenként megvizsgálni a bankjegyeket, ráadásul mint laikus? Ennek semmi értelme, főleg mert állítólag sok esetben még a szakembereknek sem egyszerű eldönteni, hogy melyik a valódi. Mindenesetre ha tapintásra rendben vannak, tehát nem pl. fénymásolópapírra nyomtatták, akkor rendben van. De szerintem ezt se feltűnően vizsgáld, és ne túl sok pénzen. De ha ragaszkodsz hozzá, ezeket kell nézni:

[link]

nov. 28. 07:57
 5/10 anonim ***** válasza:
64%
Lehet, hogy már késő, de mindenképpen ragaszkodj a banki átutaláshoz!
nov. 28. 08:43
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is csodálkozni szoktam amikor olyan lakásvásárló cetliket találok a postaládámban hogy készpénzzel vásárolnának 30-40+ millióért lakásokat,hozna a vevő egy elég nagy kupac pénzt és át kellene számolni és mindet egyesével ellenőrizni hogy valódi-e?

A vevő hozná a pénzszámoló gépet és az UV lámpát?

Vagy nekem kellene és ha nem tudok szerezni akkor az én hibám ha sikerül átvernie?

nov. 28. 10:18
 7/10 anonim válasza:
56%

5 - : Szíjjártó elment vásárolni: megvette a luxus cuccot nagyon sokért.

Eladó kérdi: kártya, vagy készpénz?

Csakis készpénz! - hangzott az ellentmondást nem tűrő válasz...

Mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy miért fizet még a miniszter is inkább készpénzért.

nov. 28. 10:30
 8/10 anonim ***** válasza:
#6 Ingatlanos mesélte, hogy a mai napig tök hétköznapi dolog, hogy egy lakás vásárló beállít egy táska készpénzzel. Sok tízmilliós lakásokat is így vesznek meg emberek. Különösen gyakori ez a KP-s üzletet folytató vállalkozóknál. Boltosok, szolgáltatók, építési- és egyéb vállalkozók, de a fogászok és más orvosok is előszeretettel kérik inkább KP-ben a pénzt.
nov. 29. 12:29
 9/10 anonim válasza:

Nem, az nem jó rá.. anyukám pénzzel dolgozik, ezért tudom.

Viszont lámpa nélkül is meg tudod vizsgálni biztonságosan.

Pl.ezen az oldalon megtalálod a fontos kritériumokat.

[link]

dec. 1. 10:25
 10/10 anonim ***** válasza:

"A vevő hozná a pénzszámoló gépet és az UV lámpát?

Vagy nekem kellene és ha nem tudok szerezni akkor az én hibám ha sikerül átvernie?"

A te érdeked, hogy mások ne verjenek át. Egy UV lámpa nem horror összeg, nekem több zseblámpámban is van, teljesen jól működik mindenféle bankjeggyel.

Gondolom, akinek fontos szempont, hogy KP-ben üzleteljen (pl. mert nem akar különféle jogcímeken díjakat fizetni a bankoknak, vagy mert nem akarja, hogy a pénzmozgásainak nyoma legyen), az hozzá van szokva, hogy megoldja valahogyan a nagy mennyiségű pénzek számolgatását is.

Pénzt számolni kézzel is lehet, évszázadokon át megoldották a gépesítés előtt is. Persze nagy összegeknél sokkal egyszerűbb és gyorsabb lehet géppel. Gondolom lehet bérelni is ilyen gépeket. Ha gyorsítani akarsz a számoláson, megérheti fizetni érte. Ha rendszeresen van ilyen problémád, hogy nagy mennyiségű KP-t kell számolgatnod, akkor hamarabb térül meg a kiadásod.

A csirkének öltözött alakokkal viszont nagyon vigyázz, nehogy egy Guy Ritchie rendezte jelenetben találd magad:

https://www.youtube.com/watch?v=T_8V1-O_xW0

dec. 1. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!