Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Van egy kis 30m2 ház két...

Van egy kis 30m2 ház két egymás melletti szobával milyen fűtést érdemes oda bekötni? Ami olcsó és jól fut takarékos klímát érdemes vagy inkább vanak ezek a lapos olcsób futotestek?

Figyelt kérdés

nov. 17. 17:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Energetikai szempontból milyen a ház?

Alapvetően kicsi az alapterület, elég lehet infrapanel is, de ha energetikai szempontból gyenge, akkor magas lesz a fogyasztás.

A klíma hatásfoka még hidegben és olcsóbb készülékek esetében is jobb mint az elektromos fűtőtesteké.

nov. 17. 17:33
 2/11 A kérdező kommentje:
Ez egy nyaraló uvegajtokal vékony falakkal nem szigetelt.akkor inkább klíma abból melyik márka a jobb? Nord tlc?
nov. 17. 17:37
 3/11 Mad Max2 ***** válasza:
54%

Én nem szeretem a klimával fűtést, zavaró az hogy érzed ahogy fújja a levegőt a klima

Vannak akik imádnak klimával fűteni, de én azt masz szükségmegoldásnak tartalékolnám

nov. 17. 17:50
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó kis kályha.
nov. 17. 17:53
 5/11 anonim ***** válasza:

Márkán belül is nagy különbségek lehetnek, az alsó polcos és a magas kategóriás készülékeik között.

Válassz egy jó középutat.

nov. 17. 17:54
 6/11 anonim ***** válasza:

Fűtőbklíma rendben van, de van egy szint, ahol elfogynak a képességei, tehát kell kiegészítésen gondolkodni. Ha más nem, akkor párezres hősugárzók, illetve hozzá felkészíteni a hálózatot. Gondolom így télen 1-1 napról lenne szó, meg valami szintentaráson.

Klímából én nem engednék semmiképp se így, hogy nyaralóról van szó, ahol a hűtés fontosabb szempont lesz.

nov. 17. 18:08
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem ott szeretnék lakni évekig lakohazjent hasznalni
nov. 17. 18:20
 8/11 A kérdező kommentje:
Inkább klímát rakják? Vagy esetleg parapetes konvektor fűtéses gondolkodtam meg
nov. 17. 18:23
 9/11 anonim ***** válasza:

A hősugárzóknál lényegtelen hogy milyen, egységnyi villamos energiából mind ugyanannyi hőt tud csinálni, ez fizikai alapvetés.

Egy időben és is laktam ilyen sz@r hőszigetelésű helyen, nappal felöltöztem, éjszaka pedig elektromos takarót használtam. A világ legjobb találmánya.

nov. 17. 18:30
 10/11 anonim ***** válasza:
Kérdező, a konvektor sem a földgáz takarékosságáról híres, aztán meg csak akkor játszana ha van vezetékes gáz a nyaralóban, mindemellett még sok hátrányát lehetne sorolni.
nov. 18. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!