Érdemes 2000K körüli meleg fényű led izzót venni? Ez jó? Esetleg más alternatíva?
Azért szeretném, hogy esténként könnyebben tudjak elaludni, a képernyőm 2700K-ra van beállítva (flux). Ez az égő dimmelhető, nekem nincs ilyen szerkezetem, nálam így alapértelmezetten milyen fényt bocsátana ki?
"Ez az égő dimmelhető, nekem nincs ilyen szerkezetem,"
Nem is kell hozzá.
" nálam így alapértelmezetten milyen fényt bocsátana ki?"
Mindenkinél ugyanazt:
Dimmer a fényerőszabályzó, nem tévesztendő össze a Philips Hue Dimmerrel, de ahhoz ilyen "Hue" lámpa is kell, ami színárnyalatot is változtat.
Dimmelhető elvben azt jelentené, hogy az izzólámpákhoz (nem LED) való triac-dimmerrel kompatibilis, a gyakorlatban ez már egyre kevésbé valósul meg.
LED-lámpához való dimmer szükséges általában, ami nem triac, hanem MOSFET-kapcsolós, a szinuszjelet nem felfutóéllel indítja, hanem lefutóéllel szakítja meg (trailing edge dimmer).
"...nálam így alapértelmezetten milyen fényt bocsátana ki?"
A a dimmelés a fényerőt befolyásolja, a színhőmérsékletet nem.
"2200K, vagy 2700K színhőmérsékletű lesz?"
Amennyi rá van írva.
ha 2200K van ráírva akkor annyi lesz. Ha 2700K van ráírva akkor meg annyi.
Amit linkeltél az 2200K lesz, az van ráírva is.
Vannak "trükkös" LED fényforrások is, amikben többféle színhőmérsékletű LED is van amik fénye keverhető, WiFi-n BT-n stb vezérelhető. Annál más a helyzet, de nem említetted hogy ilyenről lenne szó.
8.: [link]
Itt van ez, oda van írva, hogy 2200-2700K, nekem abból az jött le, hogy 2200K és 2700K között lehet állítani a színhőmérsékletet, de akkor erre csak okosizzóknál van lehetőség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!