Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan mérekeztek pontosan a...

Hogyan mérekeztek pontosan a digitális mérlegen?

Figyelt kérdés

Tefal Premiss mérlegem van, de kb. 10-szer rá kell állnom, mire 2-szer, 3-szor ugyanazt mutatja. (Ezek után abban sem bízom, hogy az valós érték.)

Laminált parketta, új elem van benne.

Ahol nem billeg, ott + 2 kg-ot mutat majd kiírja, hogy Error. Teszem arrébb, akkor meg mindig mást.

tegnap 10:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Nálam ugyanez van. Ha a sarkamra terhelem a súlyom, többet mutat fél-egy kilóval, mint ha előre dőlök kicsit. Én a legnagyobb értéket szoktam figyelembe venni. Olyan, mintha több érzékelő lenne a lap több pontján és nem egyformán mérnének.
tegnap 11:06
 2/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:

De ez csak a kategória legalja és kár vele kínlódni, soha nem lesz jó. Nekem is volt hasonló, mindent elkövettem, átvizsgáltam, egy hulladék.

Amúgy is nagyon gyorsan leszívta a gombelemet, azt is megfejeltem más megoldásokkal, de minek.

...és akkor elővesszük a 30 éves mechanikus mérleget, ami nem idegesít, nem merül le. Csak mér.

Nyilván lehet venni elektronikusat is, csak valami fejlettebbet kell nézni.

tegnap 11:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Ezeknek az érzékelő a lábában van, összesen négy darab a négy gumitappancs alatt.

Aztán ha nem tökéletesen sík a felület, hülyeséget mér, de ha sík, akkor is tud tévedni, mert a négy szenzor, aminek összegzi a jelét, biztos hogy nem hajszálpontosan egyforma karakterisztikájúak.

De ez érthető is, mert egy valamirevaló erőmérő szenzor kb. 10x annyiba kerül, mint egy digitális személymérleg.

tegnap 13:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok, csak mint érdekesség.

Gyógyszergyárban láttam olyan konténermérleget, ami 1 tonnáig mért 10g felbontással, és azon a két négyzetméteres felületen bárhova álltam, ugyanazt az értéket mérte.

Mondjuk egy drágább autó áráért mérjen is pontosan.

tegnap 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!