Hogyan mérekeztek pontosan a digitális mérlegen?
Tefal Premiss mérlegem van, de kb. 10-szer rá kell állnom, mire 2-szer, 3-szor ugyanazt mutatja. (Ezek után abban sem bízom, hogy az valós érték.)
Laminált parketta, új elem van benne.
Ahol nem billeg, ott + 2 kg-ot mutat majd kiírja, hogy Error. Teszem arrébb, akkor meg mindig mást.
De ez csak a kategória legalja és kár vele kínlódni, soha nem lesz jó. Nekem is volt hasonló, mindent elkövettem, átvizsgáltam, egy hulladék.
Amúgy is nagyon gyorsan leszívta a gombelemet, azt is megfejeltem más megoldásokkal, de minek.
...és akkor elővesszük a 30 éves mechanikus mérleget, ami nem idegesít, nem merül le. Csak mér.
Nyilván lehet venni elektronikusat is, csak valami fejlettebbet kell nézni.
Ezeknek az érzékelő a lábában van, összesen négy darab a négy gumitappancs alatt.
Aztán ha nem tökéletesen sík a felület, hülyeséget mér, de ha sík, akkor is tud tévedni, mert a négy szenzor, aminek összegzi a jelét, biztos hogy nem hajszálpontosan egyforma karakterisztikájúak.
De ez érthető is, mert egy valamirevaló erőmérő szenzor kb. 10x annyiba kerül, mint egy digitális személymérleg.
Az előző vagyok, csak mint érdekesség.
Gyógyszergyárban láttam olyan konténermérleget, ami 1 tonnáig mért 10g felbontással, és azon a két négyzetméteres felületen bárhova álltam, ugyanazt az értéket mérte.
Mondjuk egy drágább autó áráért mérjen is pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!