Luigi2 kérdése:
M6 termosztát miért nem kapcsolja be a padlófűtést (nem jelenik meg a fűtés ikon ha feljebb veszem manuálisan a hőfokot, mint az érzékelt)?
Figyelt kérdés
Maga a padlófűtés jó, a termosztátot kiiktatva fűt. Vettem egy új termosztátot, de ugyanaz. Mi lehet még a gond?
#m6 termosztát
nov. 13. 07:55
1/6 Szirty válasza:
"...a termosztátot kiiktatva fűt"
Ez a kiiktatás hogyan történt pontosan?
2/6 A kérdező kommentje:
Csokival :)
Egyszerűen direkbe lett kötve L-L1, illetve N-N1, csak a kismegszakító áll az útjába.
nov. 13. 15:57
3/6 Szirty válasza:
Na jó de hol kötötted át? A kazánnál, vagy a termosztátnál?
4/6 A kérdező kommentje:
Ja ez sima elektromos padlófűtés, a termosztát lett kiiktatva és úgy fűt. De gyanítom a kis fűtés ikonnak akkor is meg kéne jelennie, ha be sincs kötve sehova csak kap áramot. Ahogy én elképzelem, mihelyst magasabb a kíván érték mint a hőmérőn érzékelt, annak kapcsolnia kéne.
nov. 15. 09:54
5/6 Szirty válasza:
Mivel a termosztát sokféle funkciót tud, a fűtésnek több feltétele is lehet annál mint hogy a beállított érték magasabb legyen a mértnél.
Pl. fagymentesítő üzemmód, időzített üzemmód (ebben az esetben a pontos idő beállítása is lényeges), a beállított hiszterézis értéke, stb, stb.
6/6 A kérdező kommentje:
Igen, van benne késleltetés, érzékenység stb funkció de ez mind gyári elvileg (nem nyúltam hozzá), 10 fokos különbségnél órák múlva se semmi. Már csak arra tudok gondolni, hogy amikor benyomom a dobozba, valahol megszakad a kontakt és ezért nem kapcsol be. Nyilván ha áram alatt van, tudna kapcsolni is, tehát ez csak szándékos védelem lehet, ha egyáltalán van benne ilyen. Persze egy hibaüzenet szerencsésebb lenne.
tegnapelőtt 09:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!