Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Refurbished monitorokat...

Refurbished monitorokat forgalmazó cég elutasíthatja a garanciát?

Figyelt kérdés

Vettem 3hónapja egy monitort, melyre 1év gari van.

1pixel sajnos rossz mert folyton zölden világít. A garanciát viszont csak úgy lehet elvileg érvényesíteni a cégnél, ahol vettem, ha minimum 4pixel a hibás. Ez megállja a helyét, vagy kötelesek cserélni?

nov. 11. 23:30
 1/10 anonim ***** válasza:
88%

Igen.

Nem.

nov. 12. 00:20
 2/10 anonim ***** válasza:
Elutasíthatja, hiszen a feltétel 4 pixel hibája, neked pedig csak 1 hiba van. Még ha van olyan kedves, hogy a subpixeleket számolja (már ha a piros és a kék meg mindig sötét), akkor is csak 3 hibád van, a garancia feltétele pedig 4.
nov. 12. 01:04
 3/10 anonim ***** válasza:
46%
Gyártótól függ a pixel garancia. Kereskedőnek semmilyen felelőssége nincsen erre vonatkozóan, maximum ha jóindulatú, akkor visszaveszi vagy cseréli.
nov. 12. 02:02
 4/10 anonim ***** válasza:
79%

Használt monitorokról van szó, a gyártói garancia valószínűleg már rég nem él.

A kereskedőnek sem kötelező garanciát vállalnia, a saját feltételei szerint viszont vállalhat.

nov. 12. 05:53
 5/10 anonim ***** válasza:
57%

Kedves kérdező. Első lépésként tisztázni kellene a garancia feltételeket.

Fogalmunk sincs mid van.

Fogalmunk sincs honnan van.

Fogalmunk sincs mit vállalt a kereskedő.

nov. 12. 06:21
 6/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:
75%

A lényeget megírta:

"A garanciát viszont csak úgy lehet elvileg érvényesíteni a cégnél, ahol vettem, ha minimum 4pixel a hibás."

Főleg, ha ezt előre megmondták, nem titkolták el szándékosan, akkor utólag én már nem reklamálnék, igazából nem is lenne korrekt.

Nincs olyan európai vagy országos szintű jogszabály, ami a monitorok pixeleiről szólna és felülírná a felek önként vállalt megállapodását, ilyen tekintetben.

Az én felfogásom hasonló esetekre, hogy kockázatot vállaltam, de nem volt szerencsém, így jártam.

Egyébként a kérdés jelen időben fogalmaz:

"1pixel sajnos rossz"

Most igen, de mi volt a vásárlás idején?

nov. 12. 08:28
 7/10 anonim ***** válasza:
66%

Használt monitoron van 1 azaz egy hibás pixel és te emiatt fetrengsz kínodban ordítva a földön? :D LOL

Használt kocsit ne vegyél bró! Ott nagyobb megleoptik vannak.

nov. 12. 08:32
 8/10 anonim ***** válasza:
Halkan megsúgom: még vadiúj monitort sem szoktak cserélni egyetlen pixelhiba miatt, hacsak nem kértél kifejezetten pixelhiba garanciát a vásárláskor.
nov. 12. 09:52
 9/10 anonim ***** válasza:
Örülj neki hogy egy pixelhiba van rajta és nem valami beázott vibráló vackot kaptál, egy pixelhiba még a vadi új monitorokon is nagyon gyakori és azt még a gyártó sem hajlandó cserélni garanciában.
nov. 12. 10:29
 10/10 anonim ***** válasza:
A gyártóknál meg van adva hogy mennyi hibás pixel lehet egy panelen. Mérettől, felbontástól függően. Ha benne van a tűrésben akkor nincs gari rá már új korában sem.
nov. 12. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!