Refurbished monitorokat forgalmazó cég elutasíthatja a garanciát?
Vettem 3hónapja egy monitort, melyre 1év gari van.
1pixel sajnos rossz mert folyton zölden világít. A garanciát viszont csak úgy lehet elvileg érvényesíteni a cégnél, ahol vettem, ha minimum 4pixel a hibás. Ez megállja a helyét, vagy kötelesek cserélni?
Használt monitorokról van szó, a gyártói garancia valószínűleg már rég nem él.
A kereskedőnek sem kötelező garanciát vállalnia, a saját feltételei szerint viszont vállalhat.
Kedves kérdező. Első lépésként tisztázni kellene a garancia feltételeket.
Fogalmunk sincs mid van.
Fogalmunk sincs honnan van.
Fogalmunk sincs mit vállalt a kereskedő.
A lényeget megírta:
"A garanciát viszont csak úgy lehet elvileg érvényesíteni a cégnél, ahol vettem, ha minimum 4pixel a hibás."
Főleg, ha ezt előre megmondták, nem titkolták el szándékosan, akkor utólag én már nem reklamálnék, igazából nem is lenne korrekt.
Nincs olyan európai vagy országos szintű jogszabály, ami a monitorok pixeleiről szólna és felülírná a felek önként vállalt megállapodását, ilyen tekintetben.
Az én felfogásom hasonló esetekre, hogy kockázatot vállaltam, de nem volt szerencsém, így jártam.
Egyébként a kérdés jelen időben fogalmaz:
"1pixel sajnos rossz"
Most igen, de mi volt a vásárlás idején?
Használt monitoron van 1 azaz egy hibás pixel és te emiatt fetrengsz kínodban ordítva a földön? :D LOL
Használt kocsit ne vegyél bró! Ott nagyobb megleoptik vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!