Ha majd (valamikor) eltörlik a téli/nyári időszámítást, akkor onnantól majd állítgathatom azokat az időmérő eszközeimet, amelyek eddig maguktól álltak át?
Van kb. úgy 20 időmérésre alkalmas műszaki eszköz a lakásban, pedig nem vagyok órás, manapság már szinte mindenbe raknak, abba is, amibe amúgy tök fölösleges. :)
Eddig is egy tortúra volt a maguktól képtelen analógok és régi digitálisok beállítgatása (persze nyilván nem muszáj mindegyiket, de ha használatban vannak és funkció épül rájuk, akkor azért nem árt, ha a pontos időhöz igazodnak).
Na most, ha eltörlik - mondjuk jövőre - a téli/nyári időszámítást, akkor onnantól meg majd tavasszal és ősszel állíthatom vissza azokat, amelyek ezt eddig megtették automatikusan, noha többé már nem kéne. Nyilván azokról az órákról beszélek, amelyek beégetett szoftverből állnak át a megfelelő hétvégéken és nem valahonnan szinkronizálják a pontos időt, mert onnantól kezdve meg azok nem fogják tudni lekövetni a valóságot a "korábbi átállások" hajnalán.
Akárhogy is alakul, az évenkénti 2-szeri "óratekergetés" az életünk része marad? :)
"Nekem olyan óráim vannak-önbeállítósak-ki kell rakni őket napra,pl erkélyre,fontos hogy ne legyen felhős az ég,és a nap állásából kalibrálja magát"
Mondanál pontos tipust? Erre kiváncsi vagyok! Nekem is kell ilyen!!
"Nekem olyan óráim vannak-önbeállítósak-ki kell rakni őket napra,pl erkélyre,fontos hogy ne legyen felhős az ég,és a nap állásából kalibrálja magát"
Valamit félreérthettél, azért szokták mondani, hogy ki kell vinni, ha és amennyiben valakinek beltérben gyenge a rádiójel (DCF77).
De ennek nincs köze a naphoz, felhőkhöz, noha az időjárás némileg befolyásolhatja a hullámterjedést, de nem úgy.
Ha az órán szerepel ilyen rádiós szimbólum (adóantenna formájú), az már elárul valamit:
Nekem is volt olyan eszközöm amin fixen be lehetett állítani hogy melyik hónap hányadikán váltson. Tévedés joga persze benne volt, de mivel évet nem kezelt így ez volt megoldható. Az év 350 napján jó időt mutatott.
Meg aztán minek kellene 20db órát nézegetni..? Vannak amik elemcserekor 00:00 ra állnak de a következő elemcseréig az órájára rá se nézek nem állítgatom csak a kijelzett hőmérőjét nézem.
"Meg aztán minek kellene 20db órát nézegetni..?"
Pl. mert az egész életed nem ugyanazon a helyen töltöd.
15
Ehhez 1db karóra vagy mobil is elég.
"Ehhez 1db karóra vagy mobil is elég."
Feltéve hogy hordod. Bizonyos helyen, bizonyos helyzetekben nem kivitelezhető vagy nem praktikus.
De ettől teljesen függetlenül is az a helyzet, hogy ha valahol az ember környezetében ahol lakik, vagy a munkahelyén ún. faliórák, asztali órák, rádiós órák, órával ellátott eszközök vannak (mikro sütő, gáztűzhely, számítástechnikai eszközök, stb) az a legkevésbé sem extrém vagy életszerűtlen.
Inkább teljesen átlagos.
Senki nem írta hogy hajnal 3-kor fel kell kelni amiatt vagy azt hogy belehal, esetleg hogy nagyon megterhelő.
Egyszerűen arról van szó, hogy bosszantó kényelmetlenség ami ráadásul szükségtelen is lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!