Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az elf bar miért sistereg meg...

Az elf bar miért sistereg meg világit magátol? Félek, hogy felrobbanhat... az lehetséges?

Figyelt kérdés

okt. 20. 22:56
 1/2 anonim válasza:
79%

Valószínűleg zárlatos lett, és tényleg felrobbanhat.

[link]

Tedd minden éghető dologtól jó távol, a legjobb az, ha ki tudod rakni a szabadba.

okt. 21. 00:28
 2/2 Szervizmérnök úr ***** válasza:
85%

Szedtem szét ilyet, van benne egy mikrofonhoz hasonlító érzékelő, ami a szívásra reagál és kapcsolja a fűtőbetétet, egy apró MOSFET-en keresztül.

Nyugalmi helyzetben ennek nyilván nem szabad bekapcsolni.

Ha mégis, akkor a fűtőszálnál is begyulladhat, hiszen nem szívja az ember, nincs hűtés csak fűtés, illetve a kis akku is hőmegfutásba mehet, mivel rövidebb szívásokra / terhelésre gondolták tervezni, nem tartós áramra.

Amúgy ilyen védelem van benne az akku túlmelegedés vagy zárlat elleni védelmére:

- Semmi.

Akkut írtam, mert bár külsőleg nem tölthető eszköz (amit én láttam), de gyárilag egyszer feltöltött Li-ion cella van benne.

okt. 21. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!