Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Meg lehetne előzni a wc-papírl...

Meg lehetne előzni a wc-papírlopásokat ilyen eszközzel, lenne értelme?

Figyelt kérdés
Valamilyen érzékelőre gondoltam, ami a kartonhenger forgását figyeli. Össze lenne kötve egy csendes riasztóval, amit akkor aktiválna, ha "túl sokat" forog. A normál és az "extrém" használatot szerintem meg lehet különböztetni, pl. bizonyos fordulatszám, vagy sokáig tartó rezgés. Ezt a meglévő WC-papírtartóhoz lehetne illeszteni feltűnés nélkül, csak az áramellátásán kellene gondolkodni, de akár elemről is működhetne.
okt. 12. 16:28
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
#9 Feltűnt, de mint írtam, csak ezt találtam.
okt. 12. 17:43
 12/20 anonim ***** válasza:
Nyugat-Európában a nyilvános WC-kben nagy tekercset használnak és a papírtartó kulccsal nyitható. Nem érdemes elvinni, mert olyan gyenge minőségű, hogy inkább kiad az ember negyed eurót egy tekercs normális minőségű klotyipapírra, minthogy azzal szerencsétlenkedjen.
okt. 12. 19:13
 13/20 A kérdező kommentje:
Pár helyen itt is ilyet használnak régóta. Biztos többféle papír is van hozzá, nekem nem volt ilyen problémám. De igazából ennek a kérdéshez nincs sok köze, mert a papír letekeréséről szólt. Azt sem tudtam meg eddig, hogy megvalósítható-e egy ilyen gazdaságosan.
okt. 12. 19:26
 14/20 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

Mostanában a mesterséges intelligenciát idegesítem gyakori kérdésekkel, ez is jó egynek:

--------------------

Is it possible to protect toilet paper against theft in public places?

------------------------------

A válasz gépi fordításban, pár hibát javítottam:

---------------------

Meg lehet védeni a WC-papírt nyilvános helyeken történő lopás ellen?

Igen, valóban meg lehet védeni a WC-papírt a nyilvános helyeken történő lopás ellen különféle stratégiákkal, valamint a tartósságra és biztonságra tervezett speciális termékek használatával. Az alábbiakban bemutatunk néhány hatékony módszert:

1. Zárható adagolók használata:

A zárható WC-papír adagolók az egyik leghatékonyabb módja a lopás megelőzésének. Ezek az adagolók robusztus anyagokból, például rozsdamentes acélból készülnek, és biztonságos reteszelő mechanizmusokkal vannak felszerelve. A több adagolón keresztüli közös kulcs használatával a karbantartó személyzet könnyen kezelheti a hozzáférést, miközben biztosítja a tartalom biztonságát.

2. Nagy kapacitású adagolók:

A nagy kapacitású WC-papír adagolók felszerelése jelentősen csökkentheti az utántöltések gyakoriságát, ami minimálisra csökkenti a lopások lehetőségét. A nagyobb tekercsek vagy a több tekercs tárolására tervezett tekercsek megnehezítik a készletek ellopását, mivel terjedelmesebbek és kevésbé kényelmes elvinni.

3. Szabotázsvédelem:

Sok modern WC-papír-adagoló olyan manipulációbiztos tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megakadályozzák a vandalizmust és a lopást. Ezek közé tartozhatnak a megerősített rögzítőrendszerek, amelyek megakadályozzák a falakról való eltávolítást, valamint az egyszerre kiadagolt papír mennyiségét korlátozó kialakítások (pl. egylapos adagolás). Ez nemcsak csökkenti a hulladékot, hanem meg is nehezíti, hogy valaki nagy mennyiséget vegyen egyszerre.

4. Rendszeres karbantartás és felügyelet:

Ha a takarító személyzet vagy a portás rendszeresen ellenőrzi és karbantartja a mellékhelyiségeket, elriaszthatja a potenciális tolvajokat. A vandalizmusra vagy lopásra adott gyors válaszok azt az üzenetet küldik, hogy az ilyen viselkedést nem toleráljuk, ezáltal elriasztja a jövőbeni próbálkozásokat.

5. Stratégiai elhelyezés:

Az adagolók elhelyezése is szerepet játszhat a lopás megelőzésében. Ha kevésbé látható helyekre vagy ajtók mögé helyezi őket, az opportunista tolvajok számára kevésbé hozzáférhetővé teheti őket, miközben továbbra is kényelmes a felhasználók számára.

6. Tartós anyagok használata:

Az adagolók ellenálló anyagból való gyártása segíthet csökkenteni a lopásból eredő veszteségeket. Például 12-es rozsdamentes acél adagolók használata biztosítja, hogy azok jobban ellenállnak, mint a könnyebben betörhető műanyag alternatívák.

Összefoglalva, ezeknek a stratégiáknak a megvalósításával – különösen a zárható, nagy kapacitású, szabotázsbiztos adagolók használatával – a közintézmények hatékonyan megvédhetik a WC-papírt a lopás ellen.

---------------------------------------

Top 3 Authoritative Sources Used in Answering this Question:

1. Dudley Industries:

Dudley Industries specializes in designing and manufacturing robust washroom products including locking toilet roll holders that enhance security while maintaining aesthetic appeal.

2. Vandal Stop:

Vandal Stop offers vandal-resistant restroom fixtures specifically designed to combat issues like theft and vandalism in public facilities, providing insights into durable product design.

3. SMI Facility Services:

SMI Facility Services provides practical advice on maintaining cleanliness and security in high-traffic restrooms, emphasizing the importance of regular monitoring and strategic product placement.

okt. 12. 20:01
 15/20 A kérdező kommentje:
#14 Köszönöm, ezek jobbak is, mint a riasztó... bár nem érint a dolog, csak felmerült bennem. Ez a modern technika... :)
okt. 12. 20:28
 16/20 anonim ***** válasza:

A briteknél van olyan adagoló, hogy nem tekercs van benne, hanem csak egy-egy lapot lehet belőle egyszerre kiszedni, mint a kéztörlő adagolóból. Ilyen:

[link]

okt. 12. 20:47
 17/20 A kérdező kommentje:
#16 Az a gond, hogy egy ilyen egyhamar valószínűleg nem hozná vissza az árát.
okt. 12. 22:57
 18/20 anonim ***** válasza:
Én olyat láttam, hogy a fizetős wc az nem a helyiség ajtón való belépésért fizet, hanem a wc fülke nyílik érmével. És csak ott elérhető a papír. Valamelyik üzletközpontban pedig a nagytekercses adagolóban szenzor volt bekötve. Ha mondjuk általában egy nagy tekercs kitart 3-4 napig, de a reggel cserélt guriga délben bejelez, akkor odaküldik a biztonsági szolgálatot.
okt. 13. 06:45
 19/20 A kérdező kommentje:
#18 Akkor nem találtam fel a spanyol viaszt :)
okt. 13. 07:00
 20/20 anonim ***** válasza:
Csíkokra vágott kidobott újságpapír spárgára felfűzve... :)
okt. 18. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!