Hány oldalnyi festék van egy frissen vásárolt nyomtató patronjában?
Tintasugaras nyomtatók 60 és 250 A4-es oldalt között tudnak nyomtatni! Függ, a nyomtatandó felület fedése között, színenként cserélhető vagy egy tartályban vannak a színek és a fekete, illetve, hogy hány ml szín van tartályonként!
Színenként cserélhető esetén 9-10 ml /tartály, + nagy fekete 18 ml 150 db A4-es lapot tudtam úgy kinyomtatni, hogy elfogyott 3 színem, + 2 félig maradt! Elfogyott a kék a piros és a kis fekete, félig maradt a sárga és a nagy fekete! 40 ml tintám fogyott el 150 A4-es oldalon. 2,6 ml tintám fogyott el 10 oldalnál! Színes szórólap lett nyomtatva, 4-5 db képet tartalmazott, plusz a szöveget!
Régebben egy egytartályos színes nyomtatóm volt, 63 oldal után elkezdte színessel nyomtatni a szöveget, kezdetben kék, majd zöld, aztán piros, és legvégül sárgával nyomtatta a fekete szöveget! Végül a 97. oldal után már nem nyomtatott semmit!
7000 forintért vettük a nyomtatót! Gondoltuk, hogy csak részben töltik a patront, ezért 6000 forintért vettem bele patront, és ugyanaz volt a helyzet! Akkor jöttem rá, hogy az 1 tartályos olcsó nyomtató az kb 60 oldal nyomtatására lett kitalálva, tehát 100 forint oldalanként a tinta! A színenként cserélhetővel már jobb volt a helyzet, de még nem hallottam olyat, hogy valaki fél csomag lapnál többet tudott volna nyomtatni tintasugarassal, hacsak nem XL-es patronnal nyomtat. A fél csomag lap meg 250db! A gyártó adatai szerint 535 oldalt kéne, hogy tudjon ez a valóságban 150-nél kiürült 3 szín, és 2 félig maradt! Az összes szín kiürülése esetén 180-220 oldalra tippelnék!
Ha az A4-es lapot számla nyomtatásra használnák, úgy hogy csak fél lap terület van nyomtatva, tehát kép nincs, úgy esetleg elképzelhetőnek tartanám az 535 oldalt, de képekkel semmi esetre sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!